Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Pytanko odnośnie diody od alarmu ...

Początkujący Użytkownik

Pytanko odnośnie diody od alarmu ...

Witam !!!
    Mam takie pytanko, diodę od alarmu mam zamontowaną w przednim nawiewie po środku całego pulpitu i któregoś dnia niechcący ją wcisnąłem. Okazało się, że ta dioda działa jak włącznik po każdym wciśnięciu słychać "pstryk" :) Alarm działa bez zarzutu bez różnicy w jakiej pozycji znajduje się dioda-pstryczek :) Dodam tylko, że alarm jest oryginalny, nigdy nie były zakładane żadne centralki sterujące zamkiem centralnym. I moje pytanie brzmi, czy położenie tej diody czy jest ono wciśnięta czy nie, ma jakieś znaczenie w działaniu alarmu lub innej części ?? Będę wdzięczny za odpowiedź.
    Bóg stworzył BMW bo miał dobry GUST, a inne auta bo miał dobry HUMOR!!!!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 730, e32 735, e32 750 iL
    to ciekawe co piszesz, zobaczę jutro w swoim, ale nie wydaje mi się żeby ta diodka była wyłącznikiem, może masz po prostu luźną osłonę.

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Tak jak kolega wyżej napisał,możesz mieć diodę poprostu niedokręconą,nie ma możliwości jej włączenia i wyłączenia przez naciśnięcie.Mam nadzieję,że masz taką diodę jak na zdjęciu: http://bmwe32.masscom.net/ Retrofits-Keyless entry

Vip Vip Awatar AdamBMW
    BMW
    BMW 740i Individual E38 98', BMW 745i E23 85'
    Czasami można się spotkać w modelach E32, E34 że jest zamontowany alarm fabryczny BMW tyle tylko że nie montowany w fabryce, tylko został dołożony przez dealera i wtedy jest dodatkowa centralka alarmu (znajduje sie zapewne pod kanapą) i dioda wędruje właśnie na sam środek kratki i posiada funkcję przycisku którym podobno można awaryjnie rozbroić alarm podając kombinację naciśnięć lub coś w tym stylu, dokładnie niewiem.
    Jest nawet specjalny interfejs do diagnostyki i programowania takiego alarmu.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 730, e32 735, e32 750 iL
    Tak, to jest bardzo prawdopodobne, w oryginale "dioda" od alarmu nie ma funkcji wyłącznika(sprawdziłem), ponadto sygnalizacj alarmu to tylko jedna, uboczna z resztą, z funkcji, głównym zadaniem jest umożliwienie komunikacji ze sterownikiem centralnego zamka podczas kodowania pilotów(taki rodzaj portu IR)

Uprawnienia umieszczania postów