Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Wątek: [mechanika] Przedni dolny wahacz

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Teknorot tak skutecznie się rozwinął, że ściągnie Ci go każdy sklep motoryzacyjny nawet jak nie mają ich na półce :)
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Panowie ,prawda jest taka ,że np FEBI kiedys było całkiem innej jakości ,nie mówie ,że wszystko robi złej jakości ,ale czasem mają wpadki :)

Nie ma w tym nic dziwnego ,ze na liczniku w aucie jest np 220 tys km i wszystko jest oryginalne ,bo wszystko było w fabryce założone nowe ,wahacze ,sinenbloki ,drążek , amortyzatory , a to ma wpływ na trwałość :)

Ja osobiście zakładam do mojego auta wahacze regenerowane , do tego nowe sinenbloki ,jak zakładam to zakładam wszystkie od razu i moge o nich zapomnieć na 100tys km . Może nie najwazniejszą ,ale ważna sprawą jest też cena ,regeneracja jednego wahacza to 50 zl z gwarancją pół roku ,przy mojej jeżdzie to około 30-40 tys ,więc temat sprawdzony. Nie sztuka jest walić kase do e 38 ,a potem kwiczeć, że drogie auto w utrzymaniu.
    Pozdrawiam

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Cytat Zamieszczone przez max mt
    Cytat Zamieszczone przez bitek-bitek
    Tak jak pisałem wymieniłem komplet wahaczy przednich - Firma Teknorot. Dodatkowo przy wymianie zauważyłem że niestety uwalone są końcówki drążków oraz drażek środkowy, wymieniłem także to, kupiłem Lemfordera ( drążek środkowy i końcówki ) w bardzo dobrej cenie. Zobaczymy co się szybciej rozpadnie Oryginał czy Turas :D
    Bitek gdzie kupiłeś te wahacze Teknorot? Masz jakiś namiar w Koszalinie? Też czeka mnie wymiana, zamierzam również wymienić drążek środkowy i końcówki.
    Teknorota kupiłem na allegro u sprzedawcy "arekauto". Drążek środkowy z końcówkami kupiłem u mojego kolegi który ma mały warsztat i dostęp do dystrybutora z częściami, ma 50% rabatu i fajną cenkę dostałem za drążek środkowy.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    M62B35 iA.
    Ja też zacząłem od niedawna regenerować ,a tulejki np. w wahaczach kupuje Lemfordery i jest oki!, w Katowicach byłem w kilku hurtowniach i do 3,5 l silnika nie było tuleji do wahacza[do innych modeli są ],ale na ul.Warszawskiej jest w bramie taki malutki sklepik i to co chciałem kupiłem w oryginale-ciekawostka,jak się szuka to się znajdzie ,wszędzie oferowali nowy kompletny wahacz za 350 pln,[najtańszy],a po regeneracji tez na ul.Warszawskiej jeden wahacz wyszedł tylko 100pln.[z nową tulejką]

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    hehe gratuluje bo jedyny mi znany producent co robi zestaw naprawczy i sprzedaje same tuleje do wahaczy to TEKNOROT!!! Żaden Lemforder nie robi takiego czegoś a już zapomnij że dostaniesz samą tuleję w oryginale. Już wiesz dla czego ten sklep jest mały ;D

Nie chcę Cię obrazić ale ktoś Cię zrobił w jajo. Ile dałeś za te tuleje? Może chociaż na cenie Cię nie oszukali.

W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    M62B35 iA.
    50 pln mnie kosztowała 8/ .

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    To nie tragedia. Cena spoko, możliwe, że na alledrogo dostałbyś trochę taniej ale po co. Tam masz na miejscu, z gwarancją i bez wysyłki a tym samym bez czekania.
    Ale nie rozumiem po co ta ściema że to jakaś tam marka...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    M62B35 iA.
    Kolego nie posądzaj mnie o ściemę,otóż było tak ,dzwonię do gościa ma tuleję Lemfo. więc proszę go o podejscie do warsztatu gdzie remontują [ w bramę dalej jest warsztat co wciska takie tuleje w miejsce starej i regeneruje sworznie-więc jak zajechałem po odbiór samochodu wszystko było zrobione]-więc?-gdzie tu ściema?...-pochopnie mnie oceniłeś ale to nie jest nic strasznego wybaczam-he he...pzdr.[ a tuleje w najbliższym czasie obejrzę czy lemforder.]

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    zapomnij że dostaniesz samą tuleję w oryginale. Już wiesz dla czego ten sklep jest mały ;D
    A co powiesz o części nr 31120006482 :) w BMW właśnie wahacz przedni gięty występuje oryginalnie bez tuleji, kupuje się ją osobno (przynajmniej tak jest w ETK)

A co do lemfordera to są na allegro tuleje do tylnych wahaczy tej firmy
    np. http://allegro.pl/item739134742_lemf..._7_e38_z8.html
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    M62B35 iA.
    No właśnie -,są jednak tuleje Lemfo., tylko trzeba poszukać :)

Uprawnienia umieszczania postów