Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 20

W±tek: Czy kto¶ s³ysza³ o takiej instalacji lpg: "LOVATO"

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2009

Czy kto¶ s³ysza³ o takiej instalacji lpg: "LOVATO"

Szukam jakich¶ informacji na temat tej instalacji z czystej ciekawo¶ci bo gdzie¶ mi kiedy¶ przemknê³a, jak czyta³em i by³a w jakiej¶ 740 chyba, czy to jaka¶ lipa czy co¶ dobrego oczywi¶cie sekwencja

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E23/E38/E65
    Sk±d
    DZG
    Blog
    1
    Tutaj wiecej info od producenta:

http://www.lovatogas.com/www/html/lo...gpl/index.html

W gronie e38 V8 montowana raczej w pojedynczych egzemplarzach, z tego powodu trudno ocenic jej jakosc i trwalosc.

Podejrzewam ze Nikos bedzie na ten temat wiedzial cos wiecej.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
    Proszê o kontakt ze mn± .!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    ja mam sekwencje z tej firmy i non stop cos nawala a ma onaponad rok.
    nie wiem czy to wina gazownika czy faktyczne firma jest nie za ciekawa.
    kiedys tez mialem w e32 gaz z tej firmy.gaz byl prawie nowy(auto juz z gazem kupilem)
    i strzelil tam jakis sterownik gazu fachowo ma swoja nazwe i jak sie okazalo ze ciezko a prawie nie mozliwe bylo zakupienie tej czesci i bylismy zmuszeni do przerobienia instalacjii
    na zwyklym przekazniku ale w m30b35 bylo to mozliwe w v8 juz nie.
    pozdrawaim

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2009
    dzieki panowie za odpowiedz

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar sz4l0ny
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    e32
    Sk±d
    Kraków
    s±siad kaza³ omijaæ szerokim ³ukiem (sekwencja)

z czasów gazu na mikserach te¿ pamiêtam ¿e reduktorami tego producenta szkoda by³o nawet za psem rzucaæ
    Czarne e32 w benzynie!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    E38 740 d, F01 730 d
    Sk±d
    Polska
    "z czasów gazu na mikserach te¿ pamiêtam ¿e reduktorami tego producenta szkoda by³o nawet za psem rzucaæ"

Ja mam instalacjê Lovato od 1995 r. w swojej e30 (1.8 ga¼nik) i do tej pory na niej ¶migam bez ¿adnych problemów. Na gazie zrobi³em ok. 180 tys. km. i tylko zmienia³em trzy razy membrany w reduktorze (co jest oczywiste).
    Pozdrawiam!

Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    e32
    Sk±d
    Kraków
    Cytat Zamieszczone przez jasko1969
    "z czasów gazu na mikserach te¿ pamiêtam ¿e reduktorami tego producenta szkoda by³o nawet za psem rzucaæ"

Ja mam instalacjê Lovato od 1995 r. w swojej e30 (1.8 ga¼nik) i do tej pory na niej ¶migam bez ¿adnych problemów. Na gazie zrobi³em ok. 180 tys. km. i tylko zmienia³em trzy razy membrany w reduktorze (co jest oczywiste).
    Co nijak siê ma do du¿ych pojemno¶ci i silników na Motronicu a nie ga¼niku, innymi s³owy jest doowodem na nic.

Równie dobrze mo¿esz napisaæ, ¿e przez ostatnie 20 lat mia³e¶ reduktor Lovato w du¿ym fiacie który ¶wietnie sie na nim spisywa³? Albo ¿e firmowa Panda s±siadki wspaniale dzia³a na redukotrze Tomasetto...
    Czarne e32 w benzynie!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2009
    BMW
    A6-na razie
    Sk±d
    Bia³a Podlaska
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    s±siad kaza³ omijaæ szerokim ³ukiem (sekwencja)

z czasów gazu na mikserach te¿ pamiêtam ¿e reduktorami tego producenta szkoda by³o nawet za psem rzucaæ
    Nie wiem jak sekwencja ale zwyk³e instalacje mieszalnikowe tej firmy by³y nie do zajechania,bardzo tanie w ewentualnym serwisowaniu i nie trzeba by³o jakiej¶ specjalnej wiedzy po to ¿eby rozebraæ parownik,wyczy¶ciæ dysze,zmieniæ membrany.Robi³em swego czasu du¿o km na tym i wg mnie bezawaryjna i ma³o skomplikowana konstrukcja.
    Za psem jakby rzuciæ tym reduktorem to w razie trafienia bernardyna by po³o¿y³o ;D
    Czasami wychodzi lepiej ni¿ planujesz-pomy¶la³ ch³op gdy rzuci³ m³otkiem w kota a trafi³ w te¶ciow±

Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    e32
    Sk±d
    Kraków
    Cytat Zamieszczone przez gierobiala
    Robi³em swego czasu du¿o km na tym i wg mnie bezawaryjna i ma³o skomplikowana konstrukcja.
    Jeszcze sie pochwal czy by³ to Polonez, Du¿y Fiat czy Zastawa.

Moja uwaga dotyczy³a silników BMW na wtrysku, do których pompka z gumowym wê¿em i nawiercanym aluminowym oringiem ma³o pasuje i samo nazywanie jej "instalacj±" jest jakby nadu¿yciem, du¿o bardziej pasuje s³owo "kompromitacja"
    Czarne e32 w benzynie!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2009
    BMW
    A6-na razie
    Sk±d
    Bia³a Podlaska
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    Cytat Zamieszczone przez gierobiala
    Robi³em swego czasu du¿o km na tym i wg mnie bezawaryjna i ma³o skomplikowana konstrukcja.
    Jeszcze sie pochwal czy by³ to Polonez, Du¿y Fiat czy Zastawa.

Moja uwaga dotyczy³a silników BMW na wtrysku, do których pompka z gumowym wê¿em i nawiercanym aluminowym oringiem ma³o pasuje i samo nazywanie jej "instalacj±" jest jakby nadu¿yciem, du¿o bardziej pasuje s³owo "kompromitacja"
    Ja na tej kompromitacji zrobi³em 200kkm samochodem audi b4 2,0 na monowtrysku,sprzeda³em j± jakie¶ 5 lat temu s±siadowi który je¼dzi j± do tej pory i niekoniecznie narzeka.Osiem lat temu nie by³o nic innego w tej cenie a zak³adanie tego do wielopunktu to mo¿e i pora¿ka tym bardziej do bmw która na gazie nie bardzo je¼dzi³a tak samo jak mercedesy na mechanicznym wtrysku.Nie znam sprawy od strony technicznej bo nie bardzo to mnie interesuje.Temat jest o inst. lovato i piszê o tym w jaki sposób wygl±da³a moja eksploatacja nie udowadniaj±c nic nikomu na si³ê.Wyluzuj bo rozwolnienia dostaniesz. 8/
    Czasami wychodzi lepiej ni¿ planujesz-pomy¶la³ ch³op gdy rzuci³ m³otkiem w kota a trafi³ w te¶ciow±

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •