Szukam jakich¶ informacji na temat tej instalacji z czystej ciekawo¶ci bo gdzie¶ mi kiedy¶ przemknê³a, jak czyta³em i by³a w jakiej¶ 740 chyba, czy to jaka¶ lipa czy co¶ dobrego oczywi¶cie sekwencja
Szukam jakich¶ informacji na temat tej instalacji z czystej ciekawo¶ci bo gdzie¶ mi kiedy¶ przemknê³a, jak czyta³em i by³a w jakiej¶ 740 chyba, czy to jaka¶ lipa czy co¶ dobrego oczywi¶cie sekwencja
Tutaj wiecej info od producenta:
http://www.lovatogas.com/www/html/lo...gpl/index.html
W gronie e38 V8 montowana raczej w pojedynczych egzemplarzach, z tego powodu trudno ocenic jej jakosc i trwalosc.
Podejrzewam ze Nikos bedzie na ten temat wiedzial cos wiecej.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
Proszê o kontakt ze mn± .!
ja mam sekwencje z tej firmy i non stop cos nawala a ma onaponad rok.
nie wiem czy to wina gazownika czy faktyczne firma jest nie za ciekawa.
kiedys tez mialem w e32 gaz z tej firmy.gaz byl prawie nowy(auto juz z gazem kupilem)
i strzelil tam jakis sterownik gazu fachowo ma swoja nazwe i jak sie okazalo ze ciezko a prawie nie mozliwe bylo zakupienie tej czesci i bylismy zmuszeni do przerobienia instalacjii
na zwyklym przekazniku ale w m30b35 bylo to mozliwe w v8 juz nie.
pozdrawaim
dzieki panowie za odpowiedz
s±siad kaza³ omijaæ szerokim ³ukiem (sekwencja)
z czasów gazu na mikserach te¿ pamiêtam ¿e reduktorami tego producenta szkoda by³o nawet za psem rzucaæ
Czarne e32 w benzynie!
"z czasów gazu na mikserach te¿ pamiêtam ¿e reduktorami tego producenta szkoda by³o nawet za psem rzucaæ"
Ja mam instalacjê Lovato od 1995 r. w swojej e30 (1.8 ga¼nik) i do tej pory na niej ¶migam bez ¿adnych problemów. Na gazie zrobi³em ok. 180 tys. km. i tylko zmienia³em trzy razy membrany w reduktorze (co jest oczywiste).
Pozdrawiam!
Co nijak siê ma do du¿ych pojemno¶ci i silników na Motronicu a nie ga¼niku, innymi s³owy jest doowodem na nic.Zamieszczone przez jasko1969
Równie dobrze mo¿esz napisaæ, ¿e przez ostatnie 20 lat mia³e¶ reduktor Lovato w du¿ym fiacie który ¶wietnie sie na nim spisywa³? Albo ¿e firmowa Panda s±siadki wspaniale dzia³a na redukotrze Tomasetto...
Czarne e32 w benzynie!
Nie wiem jak sekwencja ale zwyk³e instalacje mieszalnikowe tej firmy by³y nie do zajechania,bardzo tanie w ewentualnym serwisowaniu i nie trzeba by³o jakiej¶ specjalnej wiedzy po to ¿eby rozebraæ parownik,wyczy¶ciæ dysze,zmieniæ membrany.Robi³em swego czasu du¿o km na tym i wg mnie bezawaryjna i ma³o skomplikowana konstrukcja.Zamieszczone przez sz4l0ny
Za psem jakby rzuciæ tym reduktorem to w razie trafienia bernardyna by po³o¿y³o ;D
Czasami wychodzi lepiej ni¿ planujesz-pomy¶la³ ch³op gdy rzuci³ m³otkiem w kota a trafi³ w te¶ciow±
Jeszcze sie pochwal czy by³ to Polonez, Du¿y Fiat czy Zastawa.Zamieszczone przez gierobiala
Moja uwaga dotyczy³a silników BMW na wtrysku, do których pompka z gumowym wê¿em i nawiercanym aluminowym oringiem ma³o pasuje i samo nazywanie jej "instalacj±" jest jakby nadu¿yciem, du¿o bardziej pasuje s³owo "kompromitacja"
Czarne e32 w benzynie!
Ja na tej kompromitacji zrobi³em 200kkm samochodem audi b4 2,0 na monowtrysku,sprzeda³em j± jakie¶ 5 lat temu s±siadowi który je¼dzi j± do tej pory i niekoniecznie narzeka.Osiem lat temu nie by³o nic innego w tej cenie a zak³adanie tego do wielopunktu to mo¿e i pora¿ka tym bardziej do bmw która na gazie nie bardzo je¼dzi³a tak samo jak mercedesy na mechanicznym wtrysku.Nie znam sprawy od strony technicznej bo nie bardzo to mnie interesuje.Temat jest o inst. lovato i piszê o tym w jaki sposób wygl±da³a moja eksploatacja nie udowadniaj±c nic nikomu na si³ê.Wyluzuj bo rozwolnienia dostaniesz. 8/Zamieszczone przez sz4l0ny
Czasami wychodzi lepiej ni¿ planujesz-pomy¶la³ ch³op gdy rzuci³ m³otkiem w kota a trafi³ w te¶ciow±