Szukam jakichś informacji na temat tej instalacji z czystej ciekawości bo gdzieś mi kiedyś przemknęła, jak czytałem i była w jakiejś 740 chyba, czy to jakaś lipa czy coś dobrego oczywiście sekwencja
Szukam jakichś informacji na temat tej instalacji z czystej ciekawości bo gdzieś mi kiedyś przemknęła, jak czytałem i była w jakiejś 740 chyba, czy to jakaś lipa czy coś dobrego oczywiście sekwencja
Tutaj wiecej info od producenta:
http://www.lovatogas.com/www/html/lo...gpl/index.html
W gronie e38 V8 montowana raczej w pojedynczych egzemplarzach, z tego powodu trudno ocenic jej jakosc i trwalosc.
Podejrzewam ze Nikos bedzie na ten temat wiedzial cos wiecej.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
ja mam sekwencje z tej firmy i non stop cos nawala a ma onaponad rok.
nie wiem czy to wina gazownika czy faktyczne firma jest nie za ciekawa.
kiedys tez mialem w e32 gaz z tej firmy.gaz byl prawie nowy(auto juz z gazem kupilem)
i strzelil tam jakis sterownik gazu fachowo ma swoja nazwe i jak sie okazalo ze ciezko a prawie nie mozliwe bylo zakupienie tej czesci i bylismy zmuszeni do przerobienia instalacjii
na zwyklym przekazniku ale w m30b35 bylo to mozliwe w v8 juz nie.
pozdrawaim
dzieki panowie za odpowiedz
sąsiad kazał omijać szerokim łukiem (sekwencja)
z czasów gazu na mikserach też pamiętam że reduktorami tego producenta szkoda było nawet za psem rzucać
Czarne e32 w benzynie!
"z czasów gazu na mikserach też pamiętam że reduktorami tego producenta szkoda było nawet za psem rzucać"
Ja mam instalację Lovato od 1995 r. w swojej e30 (1.8 gaźnik) i do tej pory na niej śmigam bez żadnych problemów. Na gazie zrobiłem ok. 180 tys. km. i tylko zmieniałem trzy razy membrany w reduktorze (co jest oczywiste).
Pozdrawiam!
Co nijak się ma do dużych pojemności i silników na Motronicu a nie gaźniku, innymi słowy jest doowodem na nic.Zamieszczone przez jasko1969
Równie dobrze możesz napisać, że przez ostatnie 20 lat miałeś reduktor Lovato w dużym fiacie który świetnie sie na nim spisywał? Albo że firmowa Panda sąsiadki wspaniale działa na redukotrze Tomasetto...
Czarne e32 w benzynie!
Nie wiem jak sekwencja ale zwykłe instalacje mieszalnikowe tej firmy były nie do zajechania,bardzo tanie w ewentualnym serwisowaniu i nie trzeba było jakiejś specjalnej wiedzy po to żeby rozebrać parownik,wyczyścić dysze,zmienić membrany.Robiłem swego czasu dużo km na tym i wg mnie bezawaryjna i mało skomplikowana konstrukcja.Zamieszczone przez sz4l0ny
Za psem jakby rzucić tym reduktorem to w razie trafienia bernardyna by położyło ;D
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową
Jeszcze sie pochwal czy był to Polonez, Duży Fiat czy Zastawa.Zamieszczone przez gierobiala
Moja uwaga dotyczyła silników BMW na wtrysku, do których pompka z gumowym wężem i nawiercanym aluminowym oringiem mało pasuje i samo nazywanie jej "instalacją" jest jakby nadużyciem, dużo bardziej pasuje słowo "kompromitacja"
Czarne e32 w benzynie!
Ja na tej kompromitacji zrobiłem 200kkm samochodem audi b4 2,0 na monowtrysku,sprzedałem ją jakieś 5 lat temu sąsiadowi który jeździ ją do tej pory i niekoniecznie narzeka.Osiem lat temu nie było nic innego w tej cenie a zakładanie tego do wielopunktu to może i porażka tym bardziej do bmw która na gazie nie bardzo jeździła tak samo jak mercedesy na mechanicznym wtrysku.Nie znam sprawy od strony technicznej bo nie bardzo to mnie interesuje.Temat jest o inst. lovato i piszę o tym w jaki sposób wyglądała moja eksploatacja nie udowadniając nic nikomu na siłę.Wyluzuj bo rozwolnienia dostaniesz. 8/Zamieszczone przez sz4l0ny
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową