Moze troche nie w temacie ale kupujac 7ke przebieg zobaczylem w domu a i tak srednio w niego wierze ;)Zamieszczone przez EVAN
Natomiast co do komisow to ostatnio jezdzilem z kolega po komisach szukajac samochodu i zobaczylem e38. Totalny golas a na szybie - "full opcja bez skory". Zebyscie widzieli jak pan komisant zachwalal wyposazenie i dopiero jak zaczalem narzekac gdzie klimatronic, pdc, navi albo chociaz maly tv, el fotele, roletki, tel z tylu itp itd to troszke spuscil z tonu ze to taki full i w ogole.
Druga sprawa jestesmy w komisie. Stoja 2 Jeepy Grand Cherokee. Obudowy lusterek "chrom", z tym ze jak to w amerykancu luszczyly sie jak fiks. Narzekalismy na nie strasznie ale faktycznie kolega byl nimi zainteresowany no ale przez te lusterka w koncu olal sprawe. Jade jakis czas pozniej kolo tego komisu, mysle zajrze a tam stoja oba Jeepy i "chrom" z lusterek zdrapany :D :D :D
Co do cofania licznikow o sami jestesmy sobie winni (no moze nie ja bo mi przebieg zwisa). Jak slysze wsrod znajomych ze on szuka np Golfa 4 i glowna sprawa to zeby byl przebieg do 100000 i woli kupic samochod sprowadzony o te x tys zl drozej bo ma 100000 niz auto z polskiego salonu z przebiegiem np 180000 i caly czas serwisowany w aso to co ma zrobic czlowiek zyjacy z handlu? Widac to dokladnie w komisach. Podchodza, ogladaja i slychac - nie ten nie przbieg duzy, ale do innego (z kilometra widac 3 odcienie lakieru na blachach) "o ten fajny tylko 75tys przebiegu" to tylko sie w glowe popukac. Ja do przebiegu podchodze w sposob "humorystyczny". Jak widac po przykladzie BMW w DE i w PL to sprzedajacy wyszukuja tam same perelki przynajmniej o 100-200tys km mniej niz srednia w niemczech. A nawet jesli e32 czy e38 ma 500tys przebiegu to co w tym strasznego? Jesli dbasz o auto, serwisujesz regularnie to wielka benzyna przejedzie jeszcze co najmniej drugie tyle. Ja kupilem z przebiegiem bodajze "dwiescie dwadziescia kilka" tys poczatkiem lipca. Juz ma nastukane 235 i do konca roku na pewno 250 minie, wiec jak mam uwierzyc w 150tys w 10lat?? A co do serwisowania to ja np wiem ze olej sie zmienia co ok 1,5 miesiaca i przy okazji przeglada sie reszte co wymienic przy okazji i mozna smigac nie patrzac na licznik przebiegu w ogole ;)

Odpowiedz z cytatem