ja tez sie wypowiem;-) jestem posiadaczem 728 ( felernego.. albo po prostu pech bo zakladajac gaz cosik popsuli i teraz 2 tygodnie w bezruchu jest -> chyba DME popsuty ale sie okaze -> moj pech )

kupowalem auto pare dni przed moim kolega, ktory to wybral opcje 4.0.. nie jestem fanem scigania sie spod swiatel -> zreszta 7 jest na tyle duzym autem ze mimo wielkich silnikow szybko by przegrala w korkach (moje zdanie :))

2.8 wystarczy.. aczkolwiek zadowolony do konca nie jestem.. jesli potrzebujesz w danej chwili przycisnac, czujesz jakas moc dopiero od wysokich obrotow -> i jest to lekko denerwujace

4.0 wiadomo v8 -> pieknie przyspiesza od samego dolu.. powiem szczerze ze bylem w szoku ze od takich niskich obrtow tak ciagnie.. nie trzeba tego wykorzystywac ale w razie potrzeby moc drzemie:)

spalania -> co mnie bardzo zdziwilo:) podobna jazda -> roznica na komputerach 1,5 litra -> i to nie jest pomylka bo ja jezdze na 18" a kolega na 16" -> stad moze taka mala roznica:)

spalanie srednio o 2 litry wiecej.. a jaka przyjemnosc wieksza. odglos V8 :))
jesli chodzi o koszty to nie orientuje sie.. no ale wiadomo v8 beda wieksze.. przez mojego zyciowego pecha moj 2.8 stoi bez zycia a tamto V8 smiga az milo popatrzec:)

ps. silnikiem 3.0d jezdzilem ale tylko w e65 -> i to ciezko porownywac bo to nowa buda.. wszystko wyglada na nowsze to moze i inaczej sie jazda zdawac -> ktora jest naprawde bardzo ladna.. super przyspiesza, aczkolwiek swoje literki tez wciagnie:)