Sluchaj opini tak naprawde jest wiele ... I zawsze tak bylo i bedzie ...

diesle sa fajne wiadomo moment duzy spalanie niby niskie i tansza ropka . Ale generalni mnie w dieslach przeraza to ze jak cos padnie koszta sa ogromne ..

Ale nie moge sie wypowiadac dalej bo nie mialem diesla w 7demce .

Mam 728i i mam stycznosc z tymi silnikami we wroclawiu - chyba z 5szt
Wiem jakie te silniki sa , mi na miescie wystarcza ten motor , wyroslem z szalenstw w momencie wsiadania w 7er, nie mam podrywow juz do wciskania co swiatla i nie wiadomo czego stad 2,8 starcza teraz mam nowiutka instalacje gazowa i w miescie jezdzac normalnie spalanie mi wyskakuje 14 litrow gazu , osiagi mam prawie identyczne jak na benzynie - udowodnione , mapa gazu pokrywa mi sie z mapa benzynowa od dolu do samego konca - wielu nie dowiarkow jest ale zawsze mozna udowodnic , wiele juz instalacji bylo mierzone na hamowni strata przewaznie wychodzila w granicach 1,5 do 2 KM - oczywiscie mozna to zrobic tez w 2 strone ze na gazie bedzie mocniejsza od benzyny wszystko da sie zrobic kwesia spalania :)

Z awaryjnoscia , nigdy nic nie wymienialem w 2,8 na 2 vanosach poza swiecami , cewkami , rolkami napinacza rozrzadu , oleju filtrow ... a przebieg mam 270tys z czego ja nia zrobilem okolo 74tys...

Bede bronic tego silnika , z tego wzgledu ze jestem mlody wiadomo co sie liczy , imprezy , panienki , itd stan auta to moje oczko w glowie nr 1 ! pozniej idzie reszta , i zamiast tankowac nie wiadomo ile i czego kase mam na utrzymanie auta w stanie igla !

Wiec goraco polecam ! Zreszta sprawdz na forum jakie silniki wygrywaja na forum ;-)

Tylko moja mala sugestia nie kupuj zagazowanego auta ! Wyjdzie Ci to drozej niz kupno auta i zagazowanie ... Wiem z doswiadczenia w pracy :)