Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: [mechanika] Utopiłem furę

Wygląda na to, że korbowody się powyginały. Jak to w 3.0d :(

Jeszcze możesz zdjąć głowicę żeby się upewnić, ale ten 6-ty cylinder wychodzi tragicznie ;(
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    730D
    jak myślicie lepiej kupić drugi silnik, czy korbowody i czy nowe ,czy mogą być używane , i jeszcze jedno oprócz korb mogło się coś jeszcze zepsuć.
    730

Cytat Zamieszczone przez turek
    j...oprócz korb mogło się coś jeszcze zepsuć.
    Jeśli chcesz naprawiać silnik, to musisz najpierw go rozebrać. Na pewno do korbowodów tłoki (płaszcze potrafia się ugiąć) i głowica do sprawdzenia

Po wszystkim stówka na tacę w niedzielę ;), żeby nic złego się nie podziało z panewkami na dole (szczerze - nie sądzę żeby cos się działo :))

7ka
    Gość
    nie wiem czy bedzie to takie proste.. kupic drugi silnik i go podlaczyc.. nie zapominajmy ze sa komputery..

ale gdyby byla taka mozliwosc to wolalbym nowy silnik.. i jak juz ma byc nowy to zaryzykowalbym ten od 535d ;) czyli 3.0d z dwiema turbinami 285km jesli dobrze pamietam..

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    A ja bym się w ogóle nie bawił w jakiekolwiek naprawy (chyba że masz do tego rękę, doswiadczenie i czas) tylko kupił nowy silnik, a ten sprzedał komuś kto handluje częściami. Na allegro znajdziesz mnóstwo takich "firemek". Myślę, że jak podzwonisz i podogadujesz się z ceną to wcale tak źle na tym nie wyjdziesz.
    Z mojego krótkiego co prawda doświadczenia wynika, że jak zaczniesz kombinować to drugie tyle stracisz ;) To jest zalany DIESEL... pakowanie w to kasy jest bardzo ryzykowne :/ Jeszcze dochodzi Ci całe mnóstwo pierdółek które mogły Ci polecieć przy okazji, albo wyjdą z czasem...

Kupisz cały i będziesz miał spokój. No chyba że i tamten ktoś tak naprawiał :x

Mam rację czy nie bardzo? Jak sądzicie...?

PS.

cutthr0at - w zderzaku obok halogenu jest jakiś wlot, może jego nie wolno utopić?
    Podpowiedzcie, co to jest? Bo powietrze ssie chyba jakoś wyżej?

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez 7ka
    nie wiem czy bedzie to takie proste.. kupic drugi silnik i go podlaczyc.. nie zapominajmy ze sa komputery..

ale gdyby byla taka mozliwosc to wolalbym nowy silnik.. i jak juz ma byc nowy to zaryzykowalbym ten od 535d ;) czyli 3.0d z dwiema turbinami 285km jesli dobrze pamietam..
    Mówisz o silniku z E60 :) oglądałem ostatnio TopGear o tym aucie :) niezłe :) i BiTurbo, silnik nadal rzędowy. Połączenie dużej i małej turbiny dało potężną moc i moment obrotowy przy zerowej turbo dziurze. BMW chwali się tym silnikiem :)
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

7ka
    Gość
    to jest ten sam silnik co w 530d plus druga turbina.. wiadomo ze sa pewne modyfikacje .. ogolnie taki projekt chcialem kiedys w mojej poprzedniej zrobic.. kosztokolo 20tys zl.. no ale bylaby to jedyna 735d ;)

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    racja :) ale mogli ją nazwać "530d BiTurbo" lepiej brzmi jak 535d :)

http://www.youtube.com/watch?v=lDGAbibmZco
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    730D
    mam pytanie czy da rade zdjąć miskę olejową ,żeby nie wyciągać silnika z samochodu i odkręcić zepsute korby z wału.
    730

Cytat Zamieszczone przez coboss
    ...Mówisz o silniku z E60 :) oglądałem ostatnio TopGear o tym aucie :) ...
    Fajnie że oglądasz TV - chwali się ;)

BMW chwali si, bo i ma czym. Niestety strasznie te turba ciekną. W/g mnie totalna porażka - przynajmniej w naszych realiach

Dlaczego to silnik z E60??

Przecież nie tylko. Oprócz serii 1 i X1 to we wszystkich jest ten silnik montowany. Strasznie popularny motor

Uprawnienia umieszczania postów