Wygląda na to, że korbowody się powyginały. Jak to w 3.0d :(
Jeszcze możesz zdjąć głowicę żeby się upewnić, ale ten 6-ty cylinder wychodzi tragicznie ;(
Wygląda na to, że korbowody się powyginały. Jak to w 3.0d :(
Jeszcze możesz zdjąć głowicę żeby się upewnić, ale ten 6-ty cylinder wychodzi tragicznie ;(
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
jak myślicie lepiej kupić drugi silnik, czy korbowody i czy nowe ,czy mogą być używane , i jeszcze jedno oprócz korb mogło się coś jeszcze zepsuć.
730
Jeśli chcesz naprawiać silnik, to musisz najpierw go rozebrać. Na pewno do korbowodów tłoki (płaszcze potrafia się ugiąć) i głowica do sprawdzeniaZamieszczone przez turek
Po wszystkim stówka na tacę w niedzielę ;), żeby nic złego się nie podziało z panewkami na dole (szczerze - nie sądzę żeby cos się działo :))
nie wiem czy bedzie to takie proste.. kupic drugi silnik i go podlaczyc.. nie zapominajmy ze sa komputery..
ale gdyby byla taka mozliwosc to wolalbym nowy silnik.. i jak juz ma byc nowy to zaryzykowalbym ten od 535d ;) czyli 3.0d z dwiema turbinami 285km jesli dobrze pamietam..
A ja bym się w ogóle nie bawił w jakiekolwiek naprawy (chyba że masz do tego rękę, doswiadczenie i czas) tylko kupił nowy silnik, a ten sprzedał komuś kto handluje częściami. Na allegro znajdziesz mnóstwo takich "firemek". Myślę, że jak podzwonisz i podogadujesz się z ceną to wcale tak źle na tym nie wyjdziesz.
Z mojego krótkiego co prawda doświadczenia wynika, że jak zaczniesz kombinować to drugie tyle stracisz ;) To jest zalany DIESEL... pakowanie w to kasy jest bardzo ryzykowne :/ Jeszcze dochodzi Ci całe mnóstwo pierdółek które mogły Ci polecieć przy okazji, albo wyjdą z czasem...
Kupisz cały i będziesz miał spokój. No chyba że i tamten ktoś tak naprawiał :x
Mam rację czy nie bardzo? Jak sądzicie...?
PS.
cutthr0at - w zderzaku obok halogenu jest jakiś wlot, może jego nie wolno utopić?
Podpowiedzcie, co to jest? Bo powietrze ssie chyba jakoś wyżej?
Mówisz o silniku z E60 :) oglądałem ostatnio TopGear o tym aucie :) niezłe :) i BiTurbo, silnik nadal rzędowy. Połączenie dużej i małej turbiny dało potężną moc i moment obrotowy przy zerowej turbo dziurze. BMW chwali się tym silnikiem :)Zamieszczone przez 7ka
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
to jest ten sam silnik co w 530d plus druga turbina.. wiadomo ze sa pewne modyfikacje .. ogolnie taki projekt chcialem kiedys w mojej poprzedniej zrobic.. kosztokolo 20tys zl.. no ale bylaby to jedyna 735d ;)
racja :) ale mogli ją nazwać "530d BiTurbo" lepiej brzmi jak 535d :)
http://www.youtube.com/watch?v=lDGAbibmZco
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
mam pytanie czy da rade zdjąć miskę olejową ,żeby nie wyciągać silnika z samochodu i odkręcić zepsute korby z wału.
730
Fajnie że oglądasz TV - chwali się ;)Zamieszczone przez coboss
BMW chwali si, bo i ma czym. Niestety strasznie te turba ciekną. W/g mnie totalna porażka - przynajmniej w naszych realiach
Dlaczego to silnik z E60??
Przecież nie tylko. Oprócz serii 1 i X1 to we wszystkich jest ten silnik montowany. Strasznie popularny motor