Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: [ elektryka] jak "usprawnic" zaplon

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 735i

[ elektryka] jak "usprawnic" zaplon

Panowie od pewnego czasu mam problem. Mianowicie Zdaza sie ze moje auto musi dlugo krecic zanim odpali.. :/
    nie znam przyczyny. Przewody WN nowe, Swiece nowe, palec nowy, glowica splanowana zalozona od m30b30.. Aku raczej sprawny Gigavatt 100 ah.. co moze byc przyczyna jak myslicie ? Dodam ze czasem potrafi zapalic od dotkniecia doslownie :/ ale zwykle jest odwrotnie :/ denerwuje mnie to bo jak to wyglada ze ladne bmw a tak odpala :/

Zaawansowany Użytkownik
    też tak mam, na twoim miejscu bym sprawdził ciśnienie paliwa..

albo filtr paliwa.

(do kasacji, cos sie zepsuło sorry :[ )

Zaawansowany Użytkownik
    też tak mam, na twoim miejscu bym sprawdził ciśnienie paliwa..

albo filtr paliwa.

czy przypadkiem nie odpala lepiej jak jest wiecej wachy w zbiorniku?

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    filtr jest raczej ostatnią rzeczą która mogłaby mieć na to wpływ

moja teoria w tej sprawie jest taka:

- do sprawdzenia pompa paliwa
    - do sprawdzenia regulator ciśnienia na listwie wtryskowej
    - do sprawdzenia wtryski
    Czarne e32 w benzynie!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 730, e32 735, e32 750 iL
    Witam.
    Rady udzielone przez kolegów są jak najbardziej ok, nie wiem tylko czy masz instalacje gazową, jeśli tak, to może być przyczyną(sam tak miałem, instalka wtrysk BRC, po wymianie centralki na stag'a jest o wiele lepiej), jeśli nie, zastosuj sie do rad poprzedników. Pozdro.

Kolego hajko zgodnie z Regulaminem pkt5 zapraszam najpierw do działu Przedstaw się!!!
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 735i
    Dzieki za rady. Co do gazu to jest zwykly "piecyk" ;) ale teoretycznie na gazie powinien zapalac normalnie w takim badz razie. A zapala jeszcze gorzej. szczegolnie jak jest rozgrzany silnik. Czy moze to byc wina regulacji zaworow ? jesli tak to zmniejszyc czy zwiekszyc.. przypominam ze glowica od m30b30, luzy w tej chwili ustawione o ile mnie pamiec nie myli 0.30 i 0.30..
    Co do ilosci wachy w zbiorniku to zawsze staram sie miec min. 20 litrow.. wiec mysle ze nie ma to nic wspolnego..

BMW
    e32
    0.30 i 0.30 jest jak najbardziej OK z zaznaczeniem DO BENZYNY jak ustawiać do gazu musisz sie spytac innych

w jaki sposób centralka wpływa na zapalanie nie mam pojecia i nie wydaje mi się ta teoria trzymać kupy, może kolega rozwinie myśl?

trzymajmy się tego że zapla w benzynie i czas potrzebny na zapłon jest przydługi i to chcesz wyeliminować, o zapalaniu w gazie wogóle bym nie rozmawiał bo to raczej bez sensu
    Czarne e32 w benzynie!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 735i
    Zgadzam sie. Na benzynie musi byc wszystko Si. Wiec jesli moge prosic o wskazowki jak sprawdzic to wszystko co wymieniles powyzej.. Pompe wieczorem podmienie bo mam 2 w 100% sprawna.. a wtryski i regulator ? Powiedz jeszcze czy cewka albo kopolka moze miec z tym cos wspolnego ?

BMW
    e32
    tez zawsze wychodze z zalozenia ze z benzyna ma byc OK :D

wtryski sprawdzisz albo na maszynie albo wpinajac je do listwy wymontowanej z auta z podpieta pompa palliwa i napieciem - maja dawac "mgielke" jesli tak nie jest i leja paliwem to prawdopodobnie masz odpowiedz na pytanie czemu tak dlugo zapala - lejacy wtrysk daje za duzo benyny i zamiast zalapywac od strzala zalewa sie bezyna i potrzebuje dlugiego krecenia zeby odpalic - po dlugim postoju kiedy paliwo zupelnie wyparuje powinna palic od strzala

sposobu na sprawdzenie zaworu na listwie nie znam ale zakladam ze jest tez graniczna wartosc cisienia ktore puszcza wiec majac warsztat i manometr do psrawdzania cisienien paliwa masz mozliwosc go sprawdzic

pompa paliwa jesli bije mniej niz 3 bary jest do wyrzucenia

milej zabawy!
    Czarne e32 w benzynie!

Uprawnienia umieszczania postów