Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Poka¿ wyniki od 11 do 14 z 14

W±tek: [ elektryka] czujnik po³o¿enia wa³ka rozrz±du

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2008
    BMW
    735 M62TUB35
    Sk±d
    Zambrów
    Znakiem tego trafiæ móg³ siê pechowy uszkodzony u¿ywany czujnik.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar cutthr0at
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    735i 99'
    Sk±d
    Bedford

czasami tak bywa, ja kopi³em dwa nowe i jeden jest walniêty. Stare by³y dobre ale mam spaprana wi±zkê kabli i dopóki nie kupiê nowej to nie bêdzie dzia³aæ i ca³y czas pokazuje b³±d czujnika :-(
    Ostatnio edytowane przez cutthr0at ; 28-07-2015 o 10:29

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    BMW E38 740 1994r
    Sk±d
    okolice Kalisza
    Mam pytanie odno¶nie czujnika po³o¿enia wa³u ,a mianowicie: czy przy ró¿nych pojemno¶ciach te czujniki s± identyczne ,czy w jakim¶ stopniu siê ró¿ni± parametrami???
    Wy¿ej zosta³a poruszana kwestia od³±czonego czujnika ,jak i jazdy bez podpiêtego .
    W tym momencie przychodzi mi na my¶l pytanie-skoro czujnik jest padniêty i silnik nie odpala ,to czy po odpiêciu od listwy czujnika silnik powinien odpaliæ???
    Je¿eli tak ,to chyba jest to najbardziej prosty sposób na zdiagnozowanie go metod± domow± / samodzieln± bez podpinania pod kompa-tak mi siê wydaje-lecz nie jestem mechanikiem i mogê siê myliæ ;)
    Pó³ roku minê³o od wymiany czujnika i znów nie mogê odpaliæ auta
    Proszê o pomoc w tym temacie ;(
    Pozdrawiam wszystkich serdecznie :papa:

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2008
    BMW
    735 M62TUB35
    Sk±d
    Zambrów
    Pytasz o czujnik po³o¿enia wa³u czy wa³ka rozrz±du? O tym drugim wy¿ej pisano. Jak padnie czujnik po³o¿enia wa³u to auta nie odpalisz. Komp silnika nie widzi po³o¿enia wa³u i nie steruje zap³onem, brak iskry i autko nie zagada za ¿adne skarby. S± wyj±tki kiedy to czujnik zaczyna nie domagaæ i niby jest ok a powoduje przej¶ciowe k³opoty w rozruchu, nierówn± pracê itp. Padniêty czujnik po³o¿enia wa³ka rozrz±du objawia k³opoty nierównej pracy (kulenie silnika) spadek mocy. Z zasady i w³asnych przyk³adów powiem tak stosuj tylko oryginalne czujniki halotronowe oraz indukcyjne czyli tj czujnik ABS, po³o¿enia wa³u, po³o¿enia wa³ków rozrz±du, poniewa¿ zamienniki niestety nie spisuj± siê czêsto dobrze i nie ciesz± siê d³ug± ¿ywotno¶ci±, a ju¿ napewno nie w BMW. Nasza marka nie przyswaja dobrze zamienników w¶ród czujników. Tyle odemnie. Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •