Cytat Zamieszczone przez BOSS
Cytat Zamieszczone przez Aldik
A może po prostu kup dobry mineralny i wymieniaj dwa razy cześciej niz sie powinno, kasa będzie ta sama a wątpie aby narobił jakiejś szkody.. Czasami mam styczność z autami co trzeba dolewać po 2 lub 3 litry bo właścicel zapomniał gdzie ma gagnet, a mówie tu o autach typu 1.4 czy 1.6 gdzie wchodzi ok 4-5 litrów, więc skoro one potrafiły jeździć praktycznie na "kroplach" oleju to cóż si emoze stać silnikowi bmw na innym oleju niz trzeba, gdyby to była skrzynia biegów to co innego, gdyby to był most to co innego, ale to silnik a wiec wlanie minerały moze mieć jedynie wpływ taki ze zrobi 800tyś zamiast miliona :)
Aldik ale to silnik przystosowany TYLKO do full-syntetyka! (tak jak podales na przykladzie skrzyni automat tu tez musi byc stosowany ten i tylko ten rodzaj oleju)
Tu nie ma kompromisu nawet jak bedzie mial przelatane 2 milony i wiecej km tu dalej trzeba lac pelny syntetyk, wiec wymiana nawet 10x czestsza mineralnego nic nie da.
Powtórze - dla mnie wogóle jest dziwnym wlewać minerał skoro do poldka lałem do 200tyś km syntetyk więc tym bardziej do bmw, wogóle jakoś minerał i bmw to mi do siebie nie pasuje, nawet źle sie to wymawia :) Ale specjalnie nie znam sie w temacie, nie raz po prostu słyszałem ze moze sie coś tam wypłukać (nagar!?) i rozsczelnić jak sie zmieni go na syntetyk hmm więc tak siedze i myśle co by sie mogło stać w tej beemce po takim zabiegu w najgorszym wypadku !?!?!