-
Zaawansowany Użytkownik
[ blacharka] Listwy progowe
Mam problem, mam dosyć brzydki próg i chciałem go zamaskować więc kupiłem poliftowe nakładki teraz mam problem jak to przykręcić :what: może nie mam jakiegoś mocowania albo coś ;) prosze o pomoc 8/
-
Zaawansowany Użytkownik
wzdłuż progu są spinki i pod spodem też. http://bmwfans.info/parts/catalog/E3...im/cover_sill/ tu masz stronę jak to wygląda.
-
Zaawansowany Użytkownik
potrzebny jest komplet zaczepów i dziury na nie. Poza tym te listwy są skręcane od spodu(jeśli dobrze pamiętam) z plastykowymi osłonami podwozia. Zaczepy kosztują grosze, zamawiałem je w serwisie. U mnie poprzedni właściciel je urwał :? i jedna strona była przyklejona czarną taśmą izolacyjną :razz: niezły fachowiec z niego...
Ostatnio edytowane przez cutthr0at ; 28-07-2015 o 12:58
-
Banned
Szkoły są różne. Ja dokładając nakładki robiłem tak, jak jest oryginalnie czyli wierciłem dziury w progach na spinki. Inni polecają klej do szyb jako bezpieczny sposób montażu....
Od spodu montuje się nakładki w otwory po zdemontowanych uprzednio osłonach pod progami (trzeba chyba dowiercić dwa otwory przy podstawie lewarka przedniego).
-
Zaawansowany Użytkownik
dzięki wielkie ;) :medit: raczej wywierce dwie dziury z przodu bo wcześniej dałem sobie rade, teraz pytanie w połowie przednich drzwi mam wgięcia w progach i w tych miejscach listwy odstają po bokach, przykleić je tym cudem do szyb czy da sie zrobić coś innego ?
-
Banned
Rozumiem, że masz jakieś uszkodzenia progów w postaci wgniotów? Zrób fotę to zobaczymy, jak temu zaradzić....
Uprawnienia umieszczania postów