Witam.
Od 3 dni obserwujê dziwne zachowanie mojej buni. Nie wiem czy co¶ zaczyna pachnieæ usterk±, czy po prostu muszê j± jako¶ dopie¶ciæ.
Zacznê od pocz±tku, 3 dni temu gdy wysiad³a z auta ¿ona zauwa¿y³em, ¿e ¶wieci siê kontrolka od poduszek powietrznych. Pomy¶la³em- mata. Ale ku mojemu zdziwieniu po kilku godzinach kontrolka zniknê³a. Za¶wieca siê raz na jaki¶ czas, do tego wczoraj wyprzedza³em na koleinach na maleñkim ³uczku, przyzwyczajony jestem, ¿e dynamiczne wyprzedzanie na z³ej drodze koñczy siê jak±¶ lekk± reakcj± DSC, ale tym razem kontrolka za¶wieci³a siê i nie zgas³a. Po przejechaniu kilku kilometrów zatrzyma³em siê i zgasi³em auto, po odpaleniu kontrolka nadal ¶wieci³a. Zgasi³em auto i poszed³em, za³atwiæ to co musia³em, pó³ godziny pó¼niej po odpaleniu auta kontrolka ju¿ normalnie zgas³a.
Mam 2 pytania:
1. Czy takie zachowanie ¶wiadczy o zbli¿aj±cych siê 2 usterkach (mata i jaki¶ czujnik DSC)
2. Czy gdy ¶wieci kontrolka poduszek powietrznych (jest w koñcu czerwona) to poduszki wypal±? Bo je¿eli nie do póki tego nie zrobiê bêdê kaza³ ¿onie siadaæ na tylnym siedzeniu!

Odpowiedz z cytatem