Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: elektrozawory

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740d
    A na krotsza? ;)

Vip Vip Awatar Johnny_Bravo
    BMW
    750i
    zakupić orginal niestety .... ja wymieniałem wcześniej naprawiałem i skończyło sie na naprawie takiej ze w austri 1000km od domu mi zaczęło nimi mocno ciec....

wiec ja polecam wymianę niecałe 1000zl

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Było E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    Potwierdzam bardzo ciężko kupić używane dobre mnie udało się dopiero za 3-cim razem pierwsze dwa razy kupowałem na pałę i oczywiście kicha potem rozbierałem przy sprzedającym i jeżeli cewki nie są pognite i uszczelki nie sparciałe można brać w sumie kosztowało mnie to 260zł dwie pierwsze po 100zł i ostatnia dobra 60zł i można powiedzieć że miałem fart, pozdrawiam.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez blitz
    To wiem ale chodzi mi zeby cos na dana chwile zaradzic. Ogolnie nie mam duzego problemu bo tylko od kierowcy na szybe wieje cieple reszta ok.
    Poczekaj jeszcze 2 tygodnie i będziesz mógł sprzedawać bilety do sauny ;D
    Ja chyba dzisiaj się wezmę za wymianę swoich bo już mam :)
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740d
    Dobra juz zrobione wszystko :P

Zaawansowany Użytkownik Awatar cutthr0at
    BMW
    735i 99'
    Mam pytanie odnośnie tematu elektrozaworów, gdzie znajduje się dodatkowa pompa wody (element numer 2) do nich? I czy trudno jest się do niej dostać. INPA wywala mi błąd przy klimatyzacji - Auxiliarity water pump cośtam. Myślałem, że to tradycyjnie problem z elektrozaworami(cały czas wieje gorące na nogi i z dolnych nawiewów), ale skoro diagnostyka pokazuje dodatkową pompę wody przy klimie więc to chyba to będzie. I jeszcze jedno pytanie jak z płynem chłodzącym, w trakcie wymiany. Czy trzeba spuszczać, czy ilość która wycieknie z węży będzie na tyle niewielka że nie należy się nią przejmować?

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    hmmm jedyne co tam siedzi dodatkowe to chyba tylko w webasto ale niech potwierdzą to Ci co grzebali przy tym i wiedzą na pewno.

W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

W załączonym linku masz pozycję 1 - to jest zintegrowany element zaworów i pompy wodnej. Pompa jesr pod tymi zaworami. Co do strat w płynie przy wymianie - ja musiałem dolać około 2 litrów (725 TDS). Oczywiście operacja wykonywana na zimnym silniku.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    u mnie dużo mniej, przy wymianie elektrozaworów wyleciało może z 300ml a na pewno nie więcej jak pół litra :) oczywiście trochę się postarałem aby wężyki były możliwie jak najwyżej po ściągnięciu z zaworów.
    Silnik 3.0d

Zaawansowany Użytkownik Awatar rosomak79
    BMW
    740i manual M60B40
    Odświeżę temat, gdyż również pojawił mi się błąd "45 auxiliary water pump". Ja mam takie elektrozawory : http://allegro.pl/bmw-e38-740-v8-ele...300143012.html z dwiema wtyczkami u góry. Na alledrogo jest sporo elektrozaworów gdzie jedna wtyczka idzie bezpośrednio do pompy. Czy taki zestaw da się zaadoptować do mnie ? Czy raczej muszę szukać takich z wtyczkami u góry ?

Uprawnienia umieszczania postów