Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: [mechanika] Jaki olej do skrzyni manualnej - M60b30

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Panowie - jak by mi skrzynia hałas robiła to bym w niej oleju nie wymieniał , tylko wymieniał skrzynię....

Vin mogę podać - tylko co z niego jak tam 5hp18 widnieje :D A niestety nie zapisałem vinu samochodu z którego manuala wyciągnąłem ...

Skrzynią już się nie przejmuje tak bardzo , bo zbadałem temat i pasują skrzynię z innych modeli ( np e34 525 , e36 325 , 328 czy e328 ) - różnią się tylko dzwonem skrzyni - więc przekładam mój dzwon i gotowe ...

jak dobrze kojarzę, to zależy jaki kolor nalepki na skrzyni. Były: zielona, pomarańczowa, żółta

rzeczywiście tak jest, że jak już skrzynia jęczy, to nie ma sensu oleju wymieniać a całą skrzynie :/
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

BMW
    m60
    proszę czytać uważnie - skrzynia ma pomarańczową nalepkę - ATF Oil i numer oleju BMW - czyli Dextron 2 ...

I chyba taki zaleję...

Cytat Zamieszczone przez xsilver
    proszę czytać uważnie - skrzynia ma pomarańczową nalepkę - ATF Oil i numer oleju BMW - czyli Dextron 2..
    Kolego - czytam temat bardzo uważnie i nigdzie nie ma o tym, że masz nalepkę w kolorze pomarańczowym. Nie szkodzi - poprawisz się ;)

Rzeczywiście do skrzyń z pomarańczową nalepka jest Dexron II. Wszelakich producentów - jest ich sporo, niemniej DII możesz smiało zalać ;)
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

BMW
    m60
    " wg naklejki na skrzyni - ATF oil i ASO ma być to dextron II " - podałem co mówi naklejka :D

Uprawnienia umieszczania postów