Zmienilem chlodnice, zalalem auto plynem, teraz zastanawiam sie jak je odpowietrzyc. Jeden odpowietrznik jest na zbiorniczku wyrownawczym czy jest drugi? Jak to dopowietrzyc zeby bylo dobrze?
Zmienilem chlodnice, zalalem auto plynem, teraz zastanawiam sie jak je odpowietrzyc. Jeden odpowietrznik jest na zbiorniczku wyrownawczym czy jest drugi? Jak to dopowietrzyc zeby bylo dobrze?
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
Spójrz 60 cm w prawo, znajdziesz drugi.
Zapraszamy do działu Przedstaw się!!!Zamieszczone przez patrykg4
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
Najlepiej podjechac dupa na jakies wzniesienie aby silnik stal rowno i wtedy odpowietrzaj, ja tak robilem i za pierweszym razem udało sie.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców.
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasami aż ciężko ich wyprzedzić...
o fajnie to mnie tez to czeka:D :papa:
------------
ja nic niewdzialem :/ gdzie to jest
Ja też nie widziałem żadnego odpowietrznika, zrobiłem tak jak znalazłem na forum, przez 5 dni codziennie po jeździe, wieczorem jak ostygł silnik delikatnie odkręcałem korek zbiorniczka wyrównawczego i wypuszczałem powietrze aż do skutku.
I to na 100% zadziałaZamieszczone przez bitek-bitek
Jak nie masz pompki do odpowietrzania, to właśnie ten sposób podany przez bitek-bitek jest bodaj najskuteczniejszy. Popędzisz wszystkie bąble powietrza.
W E38 jest jeszcze odpowietrznik przy webasto, ale konieczne jest zdjęcie/odsunięcie nadkola LP a po drugie przy wymianie chłodnicy układ na dole nie zapowietrzy się :P
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
Pod warunkiem, że termostat w czasie demontażu był zamknięty.....Zamieszczone przez sylwek7
Zamieszczone przez sylwekk
Demontowana była na zimno więc termostat był zamknięty :-) Nie widziałem jeszcze kamikaze sciągającego chłodnicę na gorącym silniku :]
Oj mało widocznie widziałeś. I nie mów mi kamikadze :hah: :hah:Zamieszczone przez bitek-bitek
Jak życie zmusi to nie ma przebacz ;)
Sorry za OT
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci