Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Wahacz i mechanik-co myślicie?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i
    Ja nie chciałem mu tego wmówić. Dlatego się przecież Was zapytałem na forum jaką postawę przyjąć bo szczerze mówiąc nie wiedziałem co zrobić. Spotkałem się po raz pierwszy z taką sytuacją. Poprosiłem tylko o upust ale nie dał i miał do tego prawo. Teraz już wiem jak się na to zapatrywać. Nie mniej jednak dziękuję za wskazówki odnośnie odkręcania. Przydadzą się na przyszłość.

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Cytat Zamieszczone przez sennapowieka
    najważniejsze że nic nie puka ! :hihi:
    I nie stuka !! ;D

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Krzywy dokładnie, pytasz co robić w takiej sytuacji. Jeżeli mechanik sam z własnej ochoty walczył i rozwalił to powinien to wziąć pod uwagę.
    I dla mnie wymienić go powinien za darmo.
    Jak ja podstawiam już auto to np. każę wymienić kilka wahaczy, jakieś gumy, drążki ogólnie w brud tego wszystkiego. W takim wypadku mając takiego klienta powinien odjąć od robocizny koszt wymiany tego jednego za to, że spierdzielił.

Dla tego dopisałem, że jeżeli wymieniał tylko tą jedną rzecz to nie może liczyć na to, że mu nie weźmie kasy za to. Czytajcie do końca...

Nie wiem jakie jest u Was podejście ale u mnie jak mechanik jest dobry i uczciwy to powie:
    "Słuchaj dałem dupy trochę inaczej Ci policzę, ani Ty ani ja nie możemy być stratni."
    Tak samo jak jest w drugą stronę:
    "Słuchaj nie było łatwo ta część wybitnie walczyła jak nigdy ale dałem radę więc na pewno nie skasuję standardowo..."
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Cytat Zamieszczone przez NikosWariat
    ... a oryginał jest sprzedawany bez tulei więc nie rozumiem ?
    Że się wtrącę - jeszcze nie widziałem, żeby można było kupic oryginał wahacza bez tulei :/

No chyba, że w ASO nie sprzedają oryginałów
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Wiesz to pominąłem :) jedyne co widziałem na rynku, że tuleja jest oddzielnie to produkty tej tureckiej firmy która niby miała zawojować rynek... TEKNOROT czy jakoś tak a okazała się byle jaką częścią zamienną.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    Panie wszechwidzący sylwek7 z rysunku technicznego wahacz numer 5 można zakupić bez tulei u FUS'a zresztą ten temat już był poruszany na forum , moja rada sylwek7 poszukaj zanim napiszesz wyszukiwarka twoim przyjacielem jest

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !

Pierwsza i zasadnicza sprawa - kolega zakładający temat nie doprecyzował, o jaki element chodzi, ale trzymając się nomenklatury, wahacz jest w przednim zawieszeniu elementem poprzecznym, wykonanym z aluminium i sprzedawanym w jednym kawałku. Element, o którym pisze Nikoś, jest wykonany ze stali, montowany skośnie i jest rozprowadzany rozłącznie z tuleją gumową (kupuje się oddzielnie ten element i oddzielnie tuleję).

Nikoś, dlaczego prowokujesz? Jeśli masz w czymś rację to ją wyraź, stwierdzenia "wszechwiedzący", "pazerny", zastosowane w tym temacie przez Ciebie są nie na miejscu.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    sylwekk niestety sylwek7 tez używał tych słów wobec mnie w innym temacie i nie widziałem by z tego powodu został pouczony i uważam że sylwek7 prowokuje !

z racji tego iż kolega pisał że wymienia tuleje wydało mi że chodzi o tuleje w metalowym wahaczu bo ona przeważnie pada i jest często wymieniana

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !

sylwekk niestety sylwek7 tez używał tych słów wobec mnie w innym temacie i nie widziałem by z tego powodu został pouczony i uważam że sylwek7 prowokuje !
    Zdarzenia z innego wątku nie zarejestrowałem, nie będę się zatem wypowiadał. Jeśli masz jakieś uwagi interpersonalne, użyj wiadomości prywatnej do tej osoby i wyjaśnij rozbieżności w poglądach. Tą część uważam za wyjaśnioną i zamkniętą.

z racji tego iż kolega pisał że wymienia tuleje wydało mi że chodzi o tuleje w metalowym wahaczu bo ona przeważnie pada i jest często wymieniana
    Jak sam zauważyłeś, "wydało" Ci się. Zatem następnym razem przed udzieleniem odpowiedzi doprecyzuj, o czym dokładnie jest mowa.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    Niestety autor tematu też nie doprecyzował stąd zamieszanie

Uprawnienia umieszczania postów