Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 83

Wątek: [E38 740IL] Witam Szanowne Grono :) - nowe fotki!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Było: 740iL / Jest: Chrysler 300C
    Cytat Zamieszczone przez rogalex
    piękna e38 takiej właśnie szukam
    Mogę pomóc jeśli interesuje Cię (lub kogokolwiek innego) auto z Anglii.

Niedawno zmieniłem shift w robocie na 5 dniowy i trochę mniej czasu mam, ale jeszcze pół roku temu robiłem na 4 dniowym i 3 dni wolne spokojnie starczały mi, żeby prowadzić furmanki na kołach do kraju i wrócić samolotem. Sporo 'anglików' w Polsce znalazło się przy moim udziale ;)

Jeśli chodzi o zakres pomocy, to począwszy od znalezienia i obejrzenia auta, przez zakup, załatwienie formalności, do przyciągnięcia auta pod dom właściciela lub też jeśli ktoś chciałby przyjechać osobiście, pomoc w poruszaniu się po UK, w dogadaniu się ze sprzedawcą i ewentualny nocleg.

Miałem sporo zamówień, bo byłem 'tani' - kupujący płacił za auto tyle ile rzeczywiście kosztowało + koszty podróży w obie strony z rachunków + moja prowizja 1000 zł. Dla kolegów z Forum przyprowadziłbym auto za połowę ;)

Jeśli ktoś z Forum chciałby przyjechać do UK, pomogę za free :)

26 sierpnia jadę do kraju, więc mogę przy okazji przyciągnąć auto tylko za cenę paliwa i promu bez żadnych prowizji, bo i tak jadę.

Odległość to średnio 1900-2000 km, więc można sobie przeliczyć średni koszt paliwa, prom 100-200 zł.

Cytat Zamieszczone przez AngelAgnes
    Witaamm ;)
    Widzę, że na Forum są nie tylko auta piękne :oops: Cześć koleżanko :)

Pozdrawiam wszystkich

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 4.4 iL
    Witam

Vip Vip Awatar FuBu
    BMW
    E38 728i Sport Indywidual
    Blog
    3
    witam

Mam nadzieję że zjawisz sie kiedyś na następnym spocie w UK , tak też wtedy chętnie obejże Twoje cudo :)

Pozdrawiam z East Anglia

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    730D
    witam ładne autko i nieźle wyposażone.
    730

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez FuBu
    witam

Mam nadzieję że zjawisz sie kiedyś na następnym spocie w UK , tak też wtedy chętnie obejże Twoje cudo :)

Pozdrawiam z East Anglia

Jasne :) Mieszkasz nawet niedaleko ode mnie. Ostatnio byłem w Twoim mieście na Truck Fest, czasami wpadam tam też z ładunkiem dla Tesco Distribution Centre ;)

pozdro

Vip Vip Awatar FuBu
    BMW
    Blog
    3
    Cytat Zamieszczone przez tomek_uk
    witam

Pozdrawiam z East Anglia

Jasne :) Mieszkasz nawet niedaleko ode mnie. Ostatnio byłem w Twoim mieście na Truck Fest, czasami wpadam tam też z ładunkiem dla Tesco Distribution Centre ;)

pozdro
    No to widzę że chyba łączy nas ta sama branża :)

Na Track Fest jestem co roku od pięciu lat - razem z P.C Howard LTD

Zaawansowany Użytkownik
    BMW

hehe, ja tam byłem prywatnie pooglądać furmanki, ale faktycznie, łączy nas ta sama branża - jeżdżę u Stobarta ;) Wcześniej było to Corby Chilled Distribution, potem kupił nas Innovate, a niedawno Eddie Stobart. Od czterech lat to samo miejsce pracy (Newark) tylko zmieniamy ubranka, loga i furmanki :P

Vip Vip Awatar FuBu
    BMW
    Blog
    3
    Cytat Zamieszczone przez tomek_uk

hehe, ja tam byłem prywatnie pooglądać furmanki, ale faktycznie, łączy nas ta sama branża - jeżdżę u Stobarta ;) Wcześniej było to Corby Chilled Distribution, potem kupił nas Innovate, a niedawno Eddie Stobart. Od czterech lat to samo miejsce pracy (Newark) tylko zmieniamy ubranka, loga i furmanki :P
    Eddie Stobrat porządna firma, składałem tam kiedyś aplikacje.
    Tylko że z tego co słyszałem to tam kierowca jest "numerkiem" ?
    Ubranka macie eleganckie , też bym takie chciał :P ... a jaką furmanką śmigasz ? Wnioskuje że jeżeli jeździsz z Newark to pewnie SCANIA R380 ?

Pozdro

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740IL 2001r
    Witanko
    sorki za podlaczenie sie , ale widze ze i mnie tez lacza tesame tematy:auta,zawod,kraj pochodzenia,kraj pobytu
    -w domu 740il a w pracy Scania R420 (S&J z Melton Mowbray)
    -Pozdrowionka
    ps
    - no i z tego samego miasta w kraju co Tomek

Zaawansowany Użytkownik
    BMW

Eddie Stobrat porządna firma, składałem tam kiedyś aplikacje.
    Tylko że z tego co słyszałem to tam kierowca jest "numerkiem" ?
    Ubranka macie eleganckie , też bym takie chciał :P ... a jaką furmanką śmigasz ? Wnioskuje że jeżeli jeździsz z Newark to pewnie SCANIA R380 ?

Pozdro

Co to znaczy 'kierowca z numerkiem'? Nie słyszałem jeszcze o takim określeniu

Co do furmanek, to te Scanie, które teraz przyszły, hmm... żadna rewelacja. Są to G380 - mała kabina, słaby silnik, ch...a skrzynia, bez półbiegów, długie przełożenia - ogólnie tragedia. Jedyny plus, że nowe, nic poza tym.

Na początku przychodziły R420, ale prawie wszystkie wymienili teraz na G380 - oszczędności :/

W Stobarcie lepszymi furmankami bujają się tylko Ci co jeżdżą poza wyspę lub prywatni kierowcy, którzy aby pracować dla Stobarta musieli przyjąć jego barwy.

Poprzednio, za Innovate mieliśmy porządne Volviacze, wcześniej za Corby Chilled też porządne Scanie R480 TopLine lub mniej porządne MANy TGA, nie wspomnę już, że karierę w Anglii zaczynałem na IRF-ie, całkowita porażka ;) Psuło się tam wszystko co się mogło psuć i nie tylko, na desce świeciły się wszystkie możliwe kontrolki, jak na choince :)

Cytat Zamieszczone przez darwaso
    Witanko
    sorki za podlaczenie sie , ale widze ze i mnie tez lacza tesame tematy:auta,zawod,kraj pochodzenia,kraj pobytu
    -w domu 740il a w pracy Scania R420 (S&J z Melton Mowbray)
    -Pozdrowionka
    ps
    - no i z tego samego miasta w kraju co Tomek
    Siemka, znaczy Ostródziak? W Anglii mało jest ludzi z tej części Polski, przeważnie wszyscy Katowice i okolice mniejsze lub większe. Może się znamy? No i ciekawy zbieg okoliczności :P Zapraszam na PW

Pozdro

Uprawnienia umieszczania postów