Cytat Zamieszczone przez Mariusz735i
Ja wczoraj po południu wziąłem się za czyszczenie auta. Zacząłem również konserwację skóry. Zaczęło robić się ciemno więc zrobiłem tylko fotel kierowcy. Najpierw przetarłem nawilżaną ściereczką do skóry firmy Sonax. Poczekałem chwilę i nałożyłem oryginalny BMW lotion do skóry z ochroną przed promieniami UV. Znów chwilę poczekałem i przetarłem suchą ściereczką. Dziś obejrzałem efekt. Zauważyłem, że nie czyszczone fotele ładniej wyglądają niż ten wczoraj czyszczony. Skóra zrobiła się bardziej matowa, mniej błyszcząca. A na dodatek fotel po dotknięciu lekko się klei. Nie zauważam również by skóra była bardziej miękka, nawilżona. Może coś źle zrobiłem. Sam nie wiem. Dziś nie miałem czasu ale jutro jeszcze spróbuję nałożyć małą warstwę lotionu BMW i bardziej wypolerować. Jak to mnie nie zadowoli może kupię mleczko Turtle Wax Platinum.
http://allegro.pl/item726193304_turt...nia_skory.html
Dzisiaj wyczyściłem tylne drzwi tym lotionem BMW do skóry. Zobaczymy jaki będzie efekt w dzień.

Mariusz735i może przez te ściereczki sonax sie klei. Ja czyszczę skóry tą pianka BMW. Teraz dopiero zabrałem sie za konserwację. Zobaczymy co z tego wyjdzie