Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Nie odpala!!!

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i,
    Podepne sie do tematu żeby bałaganu nie robić, m30b35 z EML, iskra jest, pompa podaje odpowiednie ciśnienie na listwe i wtryski sie nie otwierają, auto kręci, nie zapala i świece suche.

Jak sie poda coś w dolot typu plak załapie, nie próbuje zapalać jej w taki sposób ale coś sie zaczyna dziać wtedy więc ewidentnie wtryski nie działają, wszystkie odcięcia wtrysków od lpg usunąłem z wiązki,

Podmieniłem kompa i bez zmian

Auto ogólnie działało na Pb i umarło tak nagle, na gazie działało ok ale tak jak napisałem żeby wykluczyć błędy elementów gazowych odpiąłem gaz z wiązki
    E34 550i V12 - 6 biegów manual

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 735iA
    Miesiąc temu miałem identyczny problem w moim M30B35. Chodził bez zarzutu, zgasiłem i już kaplica. Sygnał z kompa nie dochodził na wtryski. Ja zrobiłem tak że w listwie nad wtryskami przelutowałem wszystkie kabelki pod "kapturkami" bo były zaśniedziałe. Teraz odpala bez żadnego problemu. Ewentualnie jak ci sie nie chce wszystkich kabelków lutować na nowo (mi to zajęło ok.2-3h) to możesz jedynie przelutować plusy (czerwono białe- 9 kabelków pod kapturkiem), i masy: biało-brązowe i żółto-brązowe (po 4 kabelki pod kapturkiem).

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Zobacz czy jest zasilanie na wtryskach i czy dostają masę. Ustal czego im brakuje i tego szukaj. Za podawanie masy odpowiada sterownik. Za plusa podczas kręcenia rozrusznikiem odpowiada przekaźnik i bezpiecznik załączany przez komp.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 3.0 m30b30
    Blog
    3
    kolego w zadnym wypadku nie pruboj odpalac samochodu bo to moze doprowadzic do zatarcia silnika.....nalezalo by sprawdzic pompe olejowa....przerabialem to juz i umnie skonczylo sie to zatraciem silnika i wymiana silnika bo generalnie nie oplaca sie naprawiac...nalezalo by tez sprawdzic luz na panewkach ale najpierw zacznij od czujnikow a wyskakuje ci komenda o " wylaczeniu silnika" ??

(pre) Neo Katechu Men Vip Awatar hatecraft
    BMW
    735i - E38 FL Aut.
    Blog
    7
    Jak kręcisz rozrusznikiem to gaśnie Ci kontrolka ciśnienia oleju?
    Jeśli gaśnie, to olej jest OK i nie ma obawy -- wtedy szukaj przyczyn w elektryce.
    Jeśli nie -- zrób co mówi @hedanos
    Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...

Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
    G. K. Chesterton

Uprawnienia umieszczania postów