Co do Vetty to zwróćcie uwagę jeszcze jaka maszynownia tam siedzi.
Nie jest to seryjny small block tylko 434 - dla niezorientowanych to pojemność w calach sześciennych ;)
Co do Vetty to zwróćcie uwagę jeszcze jaka maszynownia tam siedzi.
Nie jest to seryjny small block tylko 434 - dla niezorientowanych to pojemność w calach sześciennych ;)
'00 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau
Piękny dźwięk.. :)Zamieszczone przez michal_5000
W 55 sekundzie E38 mija :D
czyli 7.1 litra ale tak jak byly juz gdzies na forum filmiki to nie zasluga pojemnosci tylko chrakterystyki silnika niskoobrotowego. to wlasnie one maja ten bulgot na niskich obrotach. na wszystkich przerobkach 7er cos slychac ale to nigdy nie bedzie i nie moze byc to samo. sprobujcie takim american muscle pojechac 240km/h przy takiej ciszy jaka jest w 7er...........oni maja bulgot my mamy cisze. i jak robie prawie 900 km do mojej bazy w danii to dziekuje bogu za ta cisze :)Zamieszczone przez michal_5000
http://www.youtube.com/watch?v=EnJmMQJEsWw
Tak brzmi po małych przeróbkach :) Wydaje mi się, że efekt jest teraz wyśmienity :)
Muszę podkreślić, że filmik nie oddaje faktycznego wrażenia jakie sprawia wydech, w rzeczywistości jest dużo bardziej rasowy ... no po prostu trzeba to usłyszeć aby ocenić :)
No, wreszcie coś pokazałeś ;)
Mam nadzieję że będzie okazja posłuchać gdzieś na żywo. Ale z Twojego odczucia - osiągnąłeś to co chciałeś, tzn. "amerykański" dźwięk?
Niestety amerykańskiego bulgotu nie ma, wiązałoby się to jednocześnie z całkowicie przelotowym wydechem ... Może i brzmiało to fantastycznie, jednak było tak głośno, że podczas odpalania fury odpalały się również alarmy w stojących nieopodal autach :P Autko ma teraz sportowy "niemiecki charakter" i szczerze ... bardzo mi się podoba :) Na wolnych obrotach ma basowy bulgocik natomiast podczas przyspieszania słychać odseparowany dźwiek wkręcającej się na obroty v8-mki jak i również sportowe brzmienie z tyłu pojazdu ... po prostu bomba :D Powiedz mi Michale jak to brzmi u Ciebie bo z tego co wiem też masz u siebie przerobiony wydech ?
Wydech u mnie jest nie tyle przerobiony, co raczej ma końcowe tłumiki Hamann'a...
Dźwięk - szczerze mówiąc wg mnie szału nie robi. Taki tam "rasowy pomruk" o jakim często pismaki piszą odnośnie dowolnego auta. ;D
Na pewno jest sporo cichszy od przerabianego "chałupniczą" metodą wydechu mojej poprzedniej 740 - oraz od byłej 740 Sebka (podejrzewamy że przerabianej wg tego samego patentu).
Kurde, słabo słychać nawet na dobrych głośnikach :/ Trzeba to będzie koniecznie obadać na żywo na jakimś spocie ;)
Słabo słychać bo filmik nagrywany był zwykłym, niezbyt dobrej jakości telefonem :) Mam nadzieje, że w najbliższym czasie odbędzie się spot bo będziecie się mogli sami przekonać jak to brzmi :) Pozdrawiam
Masz racje, efekt wyśmienity! Mam nadzieje że będzie okazja posłuchać na żywo, może spotkamy się gdzieś na światłach![]()