Być może faktycznie twardsze ustawienie lepiej się zgrywa ze sprężyną i jedzie przyjemniej. Musisz trochę pojezdzić i wtedy zobaczysz. Tył faktycznie by się przydało zrobić bo sam przód to trochę pół środek.
Być może faktycznie twardsze ustawienie lepiej się zgrywa ze sprężyną i jedzie przyjemniej. Musisz trochę pojezdzić i wtedy zobaczysz. Tył faktycznie by się przydało zrobić bo sam przód to trochę pół środek.
Standardowo Koni ustawia pozycję tłumienia w połowie 50/50 (chyba 360 stopni - max 720). Najlepiej potestować je na jakimś krętym odcinku drogi. W dwóch wcześniejszych E32 na Weitecu przód miałem około 540 stopni przy wysokim profilu opony, w ex. brata E39 540 z fabrycznym M-tech i profilu 50. przód był 470stopni, a tył 360 zachowując sprężystość i w miarę sensowny komfort po wrocławskiej kostce (sprężyny nowe m-tech OEM). Tak samo ustawiłem obecną E32 (przód i tył). Myślę, że ten przód jeszcze Ci się ułoży. U siebie odczułem różnicę po około 200km i bynajmniej nie było to placebo.
Dodając 5 groszy:
Koni w już ex. ciahowym E39 ma za sobą +/- 300kk nalotu od momentu montażu i dalej nie chce się poddać ;) Także zakładaj ten tył co masz taki jaki jest.
http://www.koni.com/en-US/Cars/Techn...stment-Guides/
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez jpj ; 25-03-2021 o 20:13
Ciekaw jestem czy Koni ma w ofercie do naszych aut amorki adaptacyjne z FSD. To by była chyba najlepsza opcja łącząca komfort i prowadzenie. Mam te amorki w Abarcie i są rewelacyjne. Auto jest bardzo sztywne ale jest takie mięsiste, super. Chciałbym mieć taki efekt w Beemce.
Od dobrych 2 lat nie działał mi centralny z pilota i szyba kierowcy. Zabierałem się do tego jak pies do jeża, ale co ma wisieć nie utonieZrobione i wszystko działa już jak należy. Głupi byłem, że od razu nie zaglądnąłem w wiązkę tylko najpierw wybebeszyłem cały zamek z drzwi. Jak ktoś to robił to wie ile z tym roboty jest
![]()
No to jesteś bardzo cierpliwym człowiekiem, ciekawi mnie jak pobierałeś bileciki na autostradzieale brak centralnego przez tyle czasu bym nie wytrzymał.
Wyraziłem się nieprecyzyjnie, więc prostuję:
- Centralny kompletnie nie działał tylko z pilota. Z kluczyka działał normalnie jeśli zamknąłem po stronie kierowcy. Jeśli zamknąłem po stronie pasażera to zamykały się wszystkie drzwi oprócz kierowcy. A że nieczęsto musiałem to robić to dało się więc z tym żyć
- Wiązka szyby była już przeze mnie naprawiana jak widać, ale teraz zrobiłem to lepiej. Ogólnie rzecz biorąc szyba działała tylko musiałem otwierać drzwi i przez zwiększanie otwarcia szukać aż kabelki się połączą i pójdzie prądBilety pobierałem otwierając drzwi i wykonując skomplikowane ćwiczenia gimnastyczne żeby sięgnąć po bilecik
Na szczęście mam już to za sobą![]()
To wiele wjaśnia![]()