Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 62

Wątek: E38 740d przebieg powyżej 220 000 km warto czy nie

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    Cytat Zamieszczone przez NikosWariat
    Neuf byłeś w usa czy tylko słyszałeś ja byłem i o dziwo było masę japońskich i niemieckich samochodów z pojemnościami od 2.0 do 3.0 i diesli trochę też trafiłem
    a w Kanadzie nic 0 przez 2 tygodnie ani jednego diesla
    W stanach mieszkałem ponad 6 miechów no i swoje pół roku odsiedziałem tez w Anglii ... ale o moich wycieczkach nie masz chyba weny gadać :)Kanadę zwiedzałem kilka tygodni ...

Te japońskie autka małolitrażowe to auta dla kobiet do ganiania po bułki do sklepu. Bmw czy Merc są w stanach synonimem luksusu i amerykanie się nimi podniecają - dlatego to tam widziałeś ....

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez Neuf
    Też coś tam studiowałem ... do dzisiaj mam kaca ...

A dlaczego w stanach śmieją się z Diesli ?? Jak masz 4l benzyny za 4 zł to po cholerę komukolwiek diesel ?? Jak nie masz 5l pod maską w stanach to nie masz jajek i wszystko w temacie .....
    Tam juz chyba coraz mniej się śmieją z ekonomicznych samochodzików ... Z drugiej strony czy na tym forum nie wszyscy kpimy z małych silników ? Najsłabsze auto na tym forum mają 2500cm3 i 150KM a średnio 286 :)

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    Cytat Zamieszczone przez wolowy
    Neuf a w usa nie jest tak ze za 3 taki wybryk jest tzw recydywa i jakas mega kosmiczna kara?

cos tak mi sie obiło o uszy..
    Lekturę na 2 skończyłem ale podejrzewam ,że i za 3 taki cię nie posadzą - do pierdla trafisz jak jeszcze inaczej narozrabiasz - np. coś rozbijesz ... :) A jak przejedziesz skrzynkę na listy komuś to to jest przestępstwo federalne :) to jest państwo policyjne ale poganiać się da :)

Proszę wrócić do tematu, bo niebawem KTOŚ zamknie temat :what:

E38 740d przebieg powyzej 220 000 km warto czy nie - oto temat na dziś ;)
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    hmm sylwek7 wszystkiego nie wiem , fakt teoria teoria teoria praktyka praktyka

mogę powiedzieć tylko wiem że nic nie wiem

niestety nie możesz stwierdzić że 740d nie ma szans wypalić dziury w tłoku albo w iż w v12 korba nie wyjdzie bokiem

są tą marginalne przypadki i się zdarzają

i apeluję byś też przemyślał swoje wypowiedzi a krytyka nikomu nie szkodzi nie rób się wyższego od innych bo wcale nie jesteś jesteś tak samo jak inni człowiekiem i też popełniasz błędy

na forum jesteśmy by się dzielić wiedzą i pomagać a nie kłócić jeśli masz dalej taki zamiar polecam www.żal.pl

a najlepszym przykładem dla innych że to iż jesteś mechanikiem bmw i jeździsz 740LPG a nie 740d o czymś to świadczy

na zakończenie pamiętajmy iż 740d to topowy model i eksploatacja topowego modelu topowo kosztuje ;)

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    Mechanik BMW który pracuje w serwisie BMW i naprawia codziennie kilka sztuk BMW jak na moje oko to ma raczej większą wiedzę i doświadczenie o silnikach i o tym jak się one zachowują ...

Powiem tylko ,że ja prawie 1,5 roku sprzedaję części samochodowe w hurtowni ... I przez ten czas nie sprzedałem ani jednego tłoka do BMW ... Może składają silniki na używkach - nie wiem ... Ale to aż dziwne bo Fordów czy VW to już kilkadziesiąt poskładałem i to na luzaku :)

...niestety nie możesz stwierdzić że 740d nie ma szans wypalić dziury w tłoku albo w iż w v12 korba nie wyjdzie bokiem
    Wszystko się może zdarzyć - to oczywiste, ale nie przepuszczę stwierdzenia że w BMW CR to margines i tłoki się wypalają, bo Nikos tak mówi. W końcu studiował na Politechnice :medit: Gratuluję

... nie rób się wyższego od innych bo wcale nie jesteś jesteś tak samo jak inni człowiekiem i też popełniasz błędy
    Oczywiście że nie jestem nieomylny i błędy popełniam a cóż mogę napisać. 182cm to odpowiedni wzrost

na zakończenie pamiętajmy iż 740d to topowy model i eksploatacja topowego modelu topowo kosztuje ;)
    czyli dokładnie to, co pisałem wcześniej. Topowe BMW kosztuje...

Spokojnej nocy życzę :papa:

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    Neuf to że pracuje w bmw to oznacza że wszyscy właściciele BMW serwisują auta w ASO są tez alternatywne serwisy w których ludzie naprawiają auto może nie warto opisywać jakości usług itp.

to tak jak z E36 ja wyrwałem 8 razy dyfer z budy wg większości osób to nie możliwe i to w tych autach nie pada itp . pojechałem do znajomego i się okazało że to normalne i ma na placu kilka na poprawę na to samo , jestem pewien że Sylwek zaraz powie że to nie możliwe ;)

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    Przeczytaj mojego ostatniego posta ... Tam masz napisane jaką droga ludzie mogą składać autka ...

Dobranoc .

... jestem pewien że Sylwek zaraz powie że to nie możliwe ;)
    A i tu skucha ;)

Właśnie że padnięty dyfer w E36 zdarza się i to nie rzadko, ale powiedzmy sobie szczerze:

Zdiagnozowanie dyfra jest raczej łatwiejsze niż kulejącego silnika V8 diesel

Uprawnienia umieszczania postów