Tak mam na myśli stronę kierowcy.Zamieszczone przez BOSS
:] No to jestem troche lepszy jak wlasciciel :D udalo mi postawic trafna diagnoze bez stetoskopu- tylko po "wywiadzie srodowiskowym" ;DZamieszczone przez bitek-bitek
Boss masz rację wczoraj byłem a serwisie Bosh Andrykowski w Koszalinie, serwis o iluś tam lat zajmuje się wyłącznie BMW, sam właściciel czyli Pan Adam Andrykowski osłuchał moje auto, bawił się nawet czymś co wygląda jak stetoskop.
Po paru minutach milczenia stwierdził jednoznacznie - szklanki + wałek lewej głowicy. Rozkręcił dekiel i okazało się że to popychacze i że wałek jest przytarty- ładnie świeci sie na filetowo.
Cóż jako że serwis jest zapchany od roboty umówiłem się na remont za 2 tygodnie. Koszt samego wałka to 1750 zł, szklanki 69 zł/szt x 32 + uszczelki i inne duperelki. Ok 5 k PLN.
Robicizna 1250 zł - liczone jest za efektywny czas pracy mechanika, robocza godzina w tym zakładzie to 144 zł brutto.
Bitek poszukaj tez szklanek- mozna je dostac juz w okolicach 50-60zl/sztuka wiec przy 32 to tez bedzie spora oszczednosc.
Walek lewej glowicy- masz na mysli strone kierowcy?

Odpowiedz z cytatem