Poka¿ wyniki od 1 do 9 z 9

W±tek: ³apie temperature pompa wody termostat??

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    e38
    Sk±d
    wroc³aw/warszawa

³apie temperature pompa wody termostat??

witam no i stalo sie pierwsza awaria mojej buni :( wiec zaczniemy od poczatku to jest 2.8 wracalem do domciu dalem jej troche po garach i w pewnym momencie na swiatlach patrze cos mi paruje spod machy zjechalem wyskoczylo mi takie kolanko jest u gory chlodnicy i fontanna odczekalem az chwilke ostygnie zalozylem zajzalem do chlodnicy weszlo na oko 2-3 litry plynu od tej pory lapie temperature;/ wiec panowie pytanie od czego zaczac szukajac przyczny?? pompa wody termostat czujnik temperatury wisko ?? z gory dzieki za pomoc

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sk±d
    Bielsk Podlaski
    sam odpowiedziales sobie na pytanie :D

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jul 2008
    BMW
    by³o e32 m60, teraz po¿yczam matiza od ¿ony
    Sk±d
    Kraków
    Cytat Zamieszczone przez krzywy191
    sam odpowiedziales sobie na pytanie :D
    Wyczerpuj±ca odpowied¼.

Mo¿liwe ¿e przygrza³e¶ silnik i teraz termo skacze.
    ale mog³ pa¶æ termostat i osukuje, albo pompa obiegu i nie masz och³adzania ciecz±.

SAm sobie odpowiedzia³e¶ - wiêc sprawdzaj po kolei co wypisa³e¶ ;D
    Okres i wyp³ata... jedno i drugie jest co miesi±c, a jak nie ma to znaczy, ¿e kto¶ was zdrowo wyrucha³...

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    e38
    Sk±d
    wroc³aw/warszawa
    no nic w niedziele bede poszukiwal przyczyn bo zeby inni mogli odpoczywac ktos musi pracowac :P

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    s± 2 rzeczy termostat lub pompa wody resztê bym zostawi³ w spokoju :)
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sk±d
    Bielsk Podlaski
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    s± 2 rzeczy termostat lub pompa wody resztê bym zostawi³ w spokoju :)
    raczej i wisko tez trzeba sprawdzic

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    e38
    Sk±d
    wroc³aw/warszawa
    no wiec dzis mam wolne popracowalem troszke nad autkiem zaczelem od odpowietrzenia chlodnicy odpowietrzylem i wszysko jest ok jak narazie pojezdzilem troche i nic sie niedzieje jest ok wiec jak na ta chwile wniosek jak mi wywalilo plyn dolalem plynu w momencie jak termostat byl zamkniety a plynu bylo malo byla tzw banka powietrza wiec mam nadzieje ze to bylo przycyzna poki co dzieki za rady i czekam czy nic wiecej sie niewydazy :)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2009
    BMW
    Brak
    Sk±d
    Ostrowiec ¦W/ Warszawa
    Witam, jestem m³odym cz³owiekiem dlatego nie musicie liczyæ siê z moim zdaniem. Te¿ mia³em ten problem sta³o mi siê to gdy przegrze³em samochód przy prêdko¶ci 180 km/h. Gotowa³o wodê, baaaa wyrzuca³o j± jak z gejzera do dzi¶ mam bliznê na szyi po oparzeniu. Mechanicy mówili o uszczelce, o pompiê, termostat równie¿ siê tam pojawi³. Nie wspomne juz o kosztach naprawy. W ten sam dzieñ mia³em wyje¿dzaæ na sunrise oraz na wakacje wiêc oblewa³y mnie poty. Mechanik mówi³, ¿e nie dojade do domu, a co dopiero nad morze no i tylko w tym mia³ racje, bo bym nie dojecha³. Po przejechaniu 500 m w zbiorniczku wyrównawczym nie by³o wody woda zagotowana. Zauwa³y³em jednak, ¿e zbiorniczka siê leje. A wiêc zostawi³em lalê na parkingu wykrêci³em zbiorniczek i wybra³em siê do pana, który spawa zderzaki i plastik. Nie ¿eby by³o mi szkoda na zbiorniczek, który na allegro kosztuje 80 z³, ale obje¼dzi³em wszystki sklepy i szroty w promieniu 50 km i nic, a dzi¶ wyjazd. Pan zespawa³, zamontowa³em i do tej pory chodzi jak marzenie. Kto by pomy¶la³ g³upi zbiorniczek. Dziura by³a u góry wiêc woda nie wyp³ywa³a, ale dostawa³o siê powietrze, wodê gotowa³o i na dodatek trzeba by³o j± odpowietrzaæ co chwila. G³upi kawa³ek plastiku a ile mo¿e zdzia³aæ z³ego. Wiêc najpierw warto to sprawdziæ.

Wygl±da, ¿e uk³ad po rozszczelnieniu nie zosta³ nale¿ycie odpowietrzony, st±d heca z temperatur±. Je¶li po odpowietrzeniu jest spokój, to tylko siê cieszyæ.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •