Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 138

Wątek: silnik drży na wolnych obrotach-hilfe !!!

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Przecież ci juz napisałem co to może oznaczać ...

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    hmm?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    RockR

xsilver podpowiada że może być padnięte DME lub cewki ....

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !

Zaawansowany Użytkownik Awatar przemek22
    BMW
    740 manual 95 / 750iL 95 / 740IL 2001
    Cytat Zamieszczone przez Mikołaj
    Podłącze sie do tematu ja mam problem taki że Silnik nie równo pracuje jak by nie na wszystkich garach, po podpieciu pod kompa wywala mi uszkodzone dwie sondy.Jedna strona świec czarna druga normalna, świece i fajki nowe Fajki Beru i świece NGK jedne wtryski leja za duzo a drugie wogóle ogólnie sprawdziliśmy wtryski i działają czy to może oznaczać uszkodzonie DME ?? po wymienie uszczelek pod głowicami itp samochód jezdził pare dni było wszystko idealnie i nagle przestał trzymać wolne obroty potem było tak ze po dodaniu gazu wkrecał sie idealnia a jak odpuszczałem pedał gazu to gasł no i potem te czarne swiece z jednej strony i nie lejące wstryski czy jest możliwość że to wszytko wina DME ??
    Mikołaj u mnie świece po obu stronach są czarne...:( świece nowe,cewki podmieniane etc. i dalej to samo pyr pyr pry.U mnie też wywala że uszkodzone dwie sondy,ale myśle że to przez GAS i brak katalizatorów.

Co ostatnio zauważyłem to to że auto nie reaguje na odpięcie przepływki i odpięcie czujnika wałka (nie wału)...lol :hah:
    Czasem jak odpiełem przepływke i przygazowałem to szczela mi w kolektor SSĄCY :razz: oczywiście wszystkie operacje robione na BP. Może żeczywiście ten steronik???
    Banditen Motor Wagen

Zaawansowany Użytkownik Awatar tgracing
    BMW
    BMW E38 750iL '00 Cosmosswarz Shadowline, F11 535d xDrive '16, Ex. Mini R53 Cooper S '02 & E34 525i
    Podpinam się do tematu.
    Moja Bunia jak postoi dzień lub dłużej to po uruchomieniu silnik (M73N) trochę faluje i wygląda jakby nie gadał na wszystkie kubełki. Dodatkowo kiedy byłem podłączyć kompa to, znalazł kod błędu wałka i jednej sondy lambda. Po skasowaniu nic nie pomogło. Pozdrawiam
    (U mnie nie ma gazu!!!)
    "Nada pode me separar do amor de deus" Ayrton Senna da Silva (1960-1994)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    kup samostart i sprawdź kolektor pod względem lewego powietrza w tym v12

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !

BMW
    BMW E38 750iL '00 Cosmosswarz Shadowline, F11 535d xDrive '16, Ex. Mini R53 Cooper S '02 & E34 525i
    Cytat Zamieszczone przez NikosWariat
    kup samostart i sprawdź kolektor pod względem lewego powietrza w tym v12
    O co kaman z tym samostarterem (co to jest?) i jak to sprawdzić???

Praktycznie na każdej stacji benzynowej kupisz środek o nazwie Samostart. Służy on standardowo do wspomagania rozruchu w okresie zimowym. Jeśli spodziewasz się zasysania lewego powietrza, to pryskając samostartem po dolocie zaobserwujesz zmiany w pracy silnika. Jeśli zmian nie będzie, okład dolotowy jest szczelny.

BMW
    Rozumiem, że zdemontować puszki z filtrami i napsikać w przepływomierze? A kiedy silnik zacznie łapać równe obroty to zacząć szukać nieszczelności w dolocie???

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735 M62TUB35
    Nic w dolot nie psiukaj!!!!! Masz psiukać po układzie dolotowym ale poskładanym czyli na zewnątrz po rurach dolotu, kolektorach ssących podciśnieniach itd. NIE DO ŚRODKA!!!

Uprawnienia umieszczania postów