-
Zaawansowany Użytkownik
Jak INPĄ można odczytać przebieg? Kurcze mam INPĘ i jakoś tym sie nie bawiłem. Mozna jaśniej? Propo drgań też je mam tylko na zimnym silniku rytmiczne drgania czasem większe czasem mniejsze a czasem wcale. INPA błędów nie pokazuje. Wymienione świece na NGK cztero elektrodowe, fajki, wokoło świec sucho jak na pustyni, odma nowa, cewki nawet wodą pryskałem w czasie pracy zero zmian w pracy silnika. Elektroniczna przepustnica wymyta i adoptowana na nowo. Podciśnienia sprawdzana trzysta razy. Jedyne co to uszczelki pod kolektorem nie zmieniane. Od strony zasysania lewego powietrza sprawdzałem samostartem pryskająć po kolektorze. Rece mi opadły już poprostu. Podglądając parametry pracy poszczególnych cylindrów INPA pokazuje równomiernie na wolnych obrotach przy rozgrzanym wychylenia są minimalne, na zimnym są troszke większe i nie równomierne ale wydaje mi sie ze przy zimnym nie będą nigdy równomierne. Auto bez gazu nie widziało LPG nigdy. Co Wy na to? Myśłe jeszcze o wywaleniu świec na nowo. Zrobiłęm na nich 10tys i od niedawna mi sie to zaczęło dziać. Zachowuje sie tak jakby wypadał zapłon minimalnie na którymś z garków. Niestety na tyle ze błędami nie rzuca.
Uprawnienia umieszczania postów