Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 138

Wątek: silnik drży na wolnych obrotach-hilfe !!!

Początkujący Użytkownik
    U mnie jest podobny problem, silnik srzy byłem na kompie wyszlo ze nie chodza 6,7,8 cylinder i wywala blad zaplonu, jutro jade do serwisu na robote, a w dodatku sondy lambda chca jak chca raz jedna raz druga szaleje... :razz: jesli chodzi o nie chodzenie cylindrow to prawdopodobnie cewki, a jesli chodzi o sondy to cholera wie co, wszystko ma sie wyjasnic po serwisie ewentualnie planuje zrobic swap z 3,5 na 4,4 zobaczymy jaki wyjdzie kosztorys w serwisie ;)
    slyszalem ze cewki siadaja od zlego serwisowania a dokladniej od nie zmieniania swiec na czas... ponoc gaz tez sie przyczynia do awarii cewek

http://bmwmotorsportklub.eu/ lubelski klub BMW

Początkujący Użytkownik
    Ja ten temat-silnik drży na wolnych obrotach-przerabiałem 5 tygodni Pilnie śledziłem postępy kolegów na Forum i coraz bardziej byłem zakręcony. Jak nie kasowanie adaptacji to odma, jak nie uszczelki to świece, jak nie uszczelka to czujnik wału 8/ masakra! Myślałem już o sprzedaży auta i zakupie CC 900 :hihi: Sumując potrzebę wymiany wszystkich elementów jakie mogły powodować powyższą dolegliwość wychodziły mi niebotyczne sumy.Wydrukowałem sobie wszystkie Wasze porady i udałem się do mechanika, pan wymienił kable wysokiego napięcia,świece i cewki i w moim przypadku działa jak należy :D
    jaco - power machine

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    no to jak masz v12 to pozostaje jeszcze temat uszczelek pod kolektorem ssącym , nie martw się długo nie będzie dobrze

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !

Początkujący Użytkownik
    Uszczelki pod kolektorem jako pierwsze chciał wymieniać, ale po rozbebeszeniu stwierdził, że są dzidzia, też myślałem o opcji uszczelek.
    jaco - power machine

Początkujący Użytkownik
    no to kolego tankkiller super ze chociaz ty sie uporales z tym. Co ciekawe u mnie telepie niezaleznie od tego czy jest wlaczona klima czy nie 2 razy na swiatlach nawet zgasła! ;( Jak pomysle o tym to odechciewa mi sie v8 ale z drugiej strony ten dzwiek gdy sobie przypomne... wszystko rekompensuje :] najlepiej kupic r6 i skoncza sie problemy z jedna strona i druga jedna sonda i cała sprawa ;D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    2.8 też ma 2 strony silnika i też 2 sondy przed katem :) pomimo że r6

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !

Początkujący Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez NikosWariat
    2.8 też ma 2 strony silnika i też 2 sondy przed katem :) pomimo że r6
    nie mow.... noo... trzeba bedzie sie przeprosic z r4 :what: ;D

Początkujący Użytkownik
    Jedyne DAN co ci jako amator mogę poradzić to druknij temat i zasuwaj do mechanika, najlepiej zaufanego żeby z ciebie łacha nie zdarł,póki nie wybebeszy motoru i namacalnie nie wykryje możliwych niesprawnosci to można podejrzewać wszystko.Pierwszy mistrz mechaniki samochodowej - niby naprawia BMW i do tego zapewniał dostęp do części- zrobił mi listę co by można wymienić taka z której zostałby tylko korpus silnika a nawet pajac nie pobrudził rączek o złapaniu klucza nie wspomnę. Mniemam że do usunięcia rzeczonej dolegliwości nie ma jednego klucza-rozwiązania,w każdym motorze mogą trzasnąć różne elementy a objawy będą podobne. TAAAAK szkoda pozbywać się muzyki na 8 warbli, walcz chopie ;)
    jaco - power machine

Początkujący Użytkownik
    tak kolego, zycie mnie nauczylo ze rekawice nalezy odlozyc ostatniemu... :D bede wlaczyc do ostatniej złotowki zeby to v8 znow mruczalo a czasem wrzeszczalo z radosci przy autostradowych predkosciach :what: jutro jade do serwisu i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i bunia bedzie znow zdrowiutka bo jest moja kochanka, co prawda pali wiecej niz dobra k... marlboro ale warto dla niej to robic :razz:
    a koledzy... jeszcze jedna sprawa czasem ciezko chodzi mi wspomaganie co to moze byc? oleju w zbiorniku mam na maxa a czasem jak stoje w miejscu to pod koniec obrotu ciezko chodzi...

Zaawansowany Użytkownik Awatar Mikołaj
    BMW
    ,728i 95 Fiolet , E38 M62b44 98, M73B54 99 Aktualnie e65 m57 2004
    Podłącze sie do tematu ja mam problem taki że Silnik nie równo pracuje jak by nie na wszystkich garach, po podpieciu pod kompa wywala mi uszkodzone dwie sondy.Jedna strona świec czarna druga normalna, świece i fajki nowe Fajki Beru i świece NGK jedne wtryski leja za duzo a drugie wogóle ogólnie sprawdziliśmy wtryski i działają czy to może oznaczać uszkodzonie DME ?? po wymienie uszczelek pod głowicami itp samochód jezdził pare dni było wszystko idealnie i nagle przestał trzymać wolne obroty potem było tak ze po dodaniu gazu wkrecał sie idealnia a jak odpuszczałem pedał gazu to gasł no i potem te czarne swiece z jednej strony i nie lejące wstryski czy jest możliwość że to wszytko wina DME ??

Uprawnienia umieszczania postów