Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 138

Wątek: silnik drży na wolnych obrotach-hilfe !!!

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    1 i 2 cylinder są od przodu samochodu po stronie pasażera ( czyli 1 i od korka wlewu oleju ).

Jeżeli chcesz to mam na zbyciu kompletną listwę wtryskową z mojego osobistego m60 - jest w 100% sprawna - info na priv.

Zaawansowany Użytkownik Awatar max
    BMW
    E38 730D
    odme wymieniałeś ? bo to też może być.
    mi drży ale lekko, nie tak jak było, a czasami wcale .
    i jeszcze silniczek krokowy może być i oringi na wtryskiwaczach lub uczczelki pok kolektorem ssącym . Wiem że nie jest to śmieszne ale powodów może być dużo.
    Ja wszystko prawie zrobiłem , jeszcze te fajki mi zostały. Ale zrobiłem już tyle że ho ho...
    mechanik twierdził że łapie fałszywe powietrze. Po wymianie odmy i silnika krokowego jest lepiej ale wciąż drga.
    Podobno jeszcze mogą być poduszki pod silnikiem lub skrzynią, i ta guma do wyważenia.
    Masakra... najlepiej całą nową he he. Wiele już nie zostało aby wszystko było nowe he he
    a tu się okazuje że chyba jest klient na nią !
    Teraz jak sprzedam to następną będę budował na nowych częściach he he

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Poduszki nie bo napewno przelewa mi cala strone. W inpie albo DIS juz nie pamietam wygladaja te paski od czasu otwierania wtryskow tak:

||||||||||||||||||| [!]
    ||
    |||||||||||||||
    |
    |||
    ||||||||||||||||
    |
    ||||||||||||||||||| [!]

Czyli chyba akurat cala jedna strona.

Silniczek krokowy i przeplywomierz wstawiałem sprawne i nic. Pozostaje ew. uszczelka pod kolektorem, a odma? Być może. Ostatnio zaczęły mi falować zimne obroty z wychyleniem ok 300 obr/min (?)

Jutro podmieniam wtryski, przejadę się z 20km żeby się adaptacja ustawiła i zobaczymy czy się wyrówna...

Jak nie to będziemy dalej myśleć. Jeszcze sondę do porządku doprowadzić ale to już osobna sprawa. Fajki zmieniłem i wyszło na to ze mam 8 w zapasie bo i tak były dobre...

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Poduszki nie bo napewno przelewa mi cala strone. W inpie albo DIS juz nie pamietam wygladaja te paski od czasu otwierania wtryskow tak:

||||||||||||||||||| [!]
    ||
    |||||||||||||||
    |
    |||
    ||||||||||||||||
    |
    ||||||||||||||||||| [!]

Czyli chyba akurat cala jedna strona.

Silniczek krokowy i przeplywomierz wstawiałem sprawne i nic. Pozostaje ew. uszczelka pod kolektorem, a odma? Być może. Ostatnio zaczęły mi falować zimne obroty z wychyleniem ok 300 obr/min (?)

Jutro podmieniam wtryski, przejadę się z 20km żeby się adaptacja ustawiła i zobaczymy czy się wyrówna...

Jak nie to będziemy dalej myśleć. Jeszcze sondę do porządku doprowadzić ale to już osobna sprawa. Fajki zmieniłem i wyszło na to ze mam 8 w zapasie bo i tak były dobre...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    a jak jest na podwyższonych obrotach ?

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Na wysokich jest ładnie, silnik ma moc i kickdown dziła jak u kolegi z forum ze zdrowym 3,5. Jedyna dziwna rzecza jest takie odczuwalne tąpnięcie przy przekraczaniu ok 5000 na postoju. Wtedy wyraźnie się dławi, wali calą budą ale idzie dalej do odcięcia...

-----------------------

A na lekko podwyższonych to jak już pisałem po włączeniu klimy kiedyś nie trząsł a teraz już tez telepie. bardzo delikatnie - ale coraz bardziej...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    na jakiej podstawie stwierdzasz ze sondy l są dobre ? zamieniałeś je miejscami ?

Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)

Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Brałem komplet z dobrego silnika...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 Manual
    sprawdź wiązkę

bo 0,45v to przeważnie pokazuje w programie jak sonda jest odłączona

btw musisz mieć straszny przepał jak z 1 strony silnika tak leje

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    u mnie jak sonda padła to na jednej stronie czas wtrysku był na wolnych obrotach np 3,2ms a na drugiej stronie 4.0ms - jednak na obrotach wartości sie wyrównywały...

Sonda jeżeli w miarę szybko się grzeje i pracuje w pełnym zakresie to można uznać że jest dobra .

Uprawnienia umieszczania postów