1 i 2 cylinder są od przodu samochodu po stronie pasażera ( czyli 1 i od korka wlewu oleju ).
Jeżeli chcesz to mam na zbyciu kompletną listwę wtryskową z mojego osobistego m60 - jest w 100% sprawna - info na priv.
1 i 2 cylinder są od przodu samochodu po stronie pasażera ( czyli 1 i od korka wlewu oleju ).
Jeżeli chcesz to mam na zbyciu kompletną listwę wtryskową z mojego osobistego m60 - jest w 100% sprawna - info na priv.
odme wymieniałeś ? bo to też może być.
mi drży ale lekko, nie tak jak było, a czasami wcale .
i jeszcze silniczek krokowy może być i oringi na wtryskiwaczach lub uczczelki pok kolektorem ssącym . Wiem że nie jest to śmieszne ale powodów może być dużo.
Ja wszystko prawie zrobiłem , jeszcze te fajki mi zostały. Ale zrobiłem już tyle że ho ho...
mechanik twierdził że łapie fałszywe powietrze. Po wymianie odmy i silnika krokowego jest lepiej ale wciąż drga.
Podobno jeszcze mogą być poduszki pod silnikiem lub skrzynią, i ta guma do wyważenia.
Masakra... najlepiej całą nową he he. Wiele już nie zostało aby wszystko było nowe he he
a tu się okazuje że chyba jest klient na nią !
Teraz jak sprzedam to następną będę budował na nowych częściach he he
Poduszki nie bo napewno przelewa mi cala strone. W inpie albo DIS juz nie pamietam wygladaja te paski od czasu otwierania wtryskow tak:
||||||||||||||||||| [!]
||
|||||||||||||||
|
|||
||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||| [!]
Czyli chyba akurat cala jedna strona.
Silniczek krokowy i przeplywomierz wstawiałem sprawne i nic. Pozostaje ew. uszczelka pod kolektorem, a odma? Być może. Ostatnio zaczęły mi falować zimne obroty z wychyleniem ok 300 obr/min (?)
Jutro podmieniam wtryski, przejadę się z 20km żeby się adaptacja ustawiła i zobaczymy czy się wyrówna...
Jak nie to będziemy dalej myśleć. Jeszcze sondę do porządku doprowadzić ale to już osobna sprawa. Fajki zmieniłem i wyszło na to ze mam 8 w zapasie bo i tak były dobre...
Poduszki nie bo napewno przelewa mi cala strone. W inpie albo DIS juz nie pamietam wygladaja te paski od czasu otwierania wtryskow tak:
||||||||||||||||||| [!]
||
|||||||||||||||
|
|||
||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||| [!]
Czyli chyba akurat cala jedna strona.
Silniczek krokowy i przeplywomierz wstawiałem sprawne i nic. Pozostaje ew. uszczelka pod kolektorem, a odma? Być może. Ostatnio zaczęły mi falować zimne obroty z wychyleniem ok 300 obr/min (?)
Jutro podmieniam wtryski, przejadę się z 20km żeby się adaptacja ustawiła i zobaczymy czy się wyrówna...
Jak nie to będziemy dalej myśleć. Jeszcze sondę do porządku doprowadzić ale to już osobna sprawa. Fajki zmieniłem i wyszło na to ze mam 8 w zapasie bo i tak były dobre...
a jak jest na podwyższonych obrotach ?
Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)
Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !
Na wysokich jest ładnie, silnik ma moc i kickdown dziła jak u kolegi z forum ze zdrowym 3,5. Jedyna dziwna rzecza jest takie odczuwalne tąpnięcie przy przekraczaniu ok 5000 na postoju. Wtedy wyraźnie się dławi, wali calą budą ale idzie dalej do odcięcia...
-----------------------
A na lekko podwyższonych to jak już pisałem po włączeniu klimy kiedyś nie trząsł a teraz już tez telepie. bardzo delikatnie - ale coraz bardziej...
na jakiej podstawie stwierdzasz ze sondy l są dobre ? zamieniałeś je miejscami ?
Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)
Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !
Brałem komplet z dobrego silnika...
sprawdź wiązkę
bo 0,45v to przeważnie pokazuje w programie jak sonda jest odłączona
btw musisz mieć straszny przepał jak z 1 strony silnika tak leje
u mnie jak sonda padła to na jednej stronie czas wtrysku był na wolnych obrotach np 3,2ms a na drugiej stronie 4.0ms - jednak na obrotach wartości sie wyrównywały...
Sonda jeżeli w miarę szybko się grzeje i pracuje w pełnym zakresie to można uznać że jest dobra .