Przecież ci juz napisałem co to może oznaczać ...
Przecież ci juz napisałem co to może oznaczać ...
hmm?
RockR
xsilver podpowiada że może być padnięte DME lub cewki ....
Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)
Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !
Mikołaj u mnie świece po obu stronach są czarne...:( świece nowe,cewki podmieniane etc. i dalej to samo pyr pyr pry.U mnie też wywala że uszkodzone dwie sondy,ale myśle że to przez GAS i brak katalizatorów.Zamieszczone przez Mikołaj
Co ostatnio zauważyłem to to że auto nie reaguje na odpięcie przepływki i odpięcie czujnika wałka (nie wału)...lol :hah:
Czasem jak odpiełem przepływke i przygazowałem to szczela mi w kolektor SSĄCY :razz: oczywiście wszystkie operacje robione na BP. Może żeczywiście ten steronik???
Banditen Motor Wagen
Podpinam się do tematu.
Moja Bunia jak postoi dzień lub dłużej to po uruchomieniu silnik (M73N) trochę faluje i wygląda jakby nie gadał na wszystkie kubełki. Dodatkowo kiedy byłem podłączyć kompa to, znalazł kod błędu wałka i jednej sondy lambda. Po skasowaniu nic nie pomogło. Pozdrawiam
(U mnie nie ma gazu!!!)
kup samostart i sprawdź kolektor pod względem lewego powietrza w tym v12
Pozdrowienia Dla Wyznawców Wiary W Niutonometra Wielkiego Czyli Wszystkich Traktorów (Diesli)
Dieslu, jeśli Cie wyprzedzam, to nie dlatego że chce się ścigać, ale dlatego że śmierdzi !
Praktycznie na każdej stacji benzynowej kupisz środek o nazwie Samostart. Służy on standardowo do wspomagania rozruchu w okresie zimowym. Jeśli spodziewasz się zasysania lewego powietrza, to pryskając samostartem po dolocie zaobserwujesz zmiany w pracy silnika. Jeśli zmian nie będzie, okład dolotowy jest szczelny.
Nic w dolot nie psiukaj!!!!! Masz psiukać po układzie dolotowym ale poskładanym czyli na zewnątrz po rurach dolotu, kolektorach ssących podciśnieniach itd. NIE DO ŚRODKA!!!