Poka¿ wyniki od 1 do 3 z 3

W±tek: Mój nowy nabytek. Tu bêde opisywa³ wymiany po zakupie.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Sk±d
    POLSKA

Mój nowy nabytek. Tu bêde opisywa³ wymiany po zakupie.

Jak kilka osób ju¿ wie zakupi³em E38 które by³o na forum ju¿ 2 razy - chyba powinienem dostaæ naklejkê 7er.pl gratis bo auto nie mo¿e rozstaæ siê z forum.

Zacznê od tego ¿e auto jest zadbane zewnêtrznie - nie bite, niemalowany ani jeden element.

W ¶rodku skóry jak nowe nie wygniecione i niepowycierane, to samo z tapicerkami i wszystkim co jest w ¶rodku auta.

Na tym superlatywy siê koñcz±. Auto nie dofinansowane je¶li chodzi o kwestiê "pod mask±"

Pierwsz± rzecz± któr± wymieni³em to uszczelka od miski olejowej wraz z dokrêceniem pompy oleju oraz wymiana simeringów w skrzyni biegów.

Jako ¿e auto bardzo kula³o zarówno na gazie jak i na benzynie sprawdzi³em ¶wiece i to co siê ukaza³o moim oczom to koszmar z ulicy wi±zów.

¦wiece które odkrêci³y nie do¶æ ¿e nie by³y takie jak trzeba ( 2 elektrodowe nie dedykowane do 740i ) to mia³y chyba ze 100 tysiêcy kilometrów, na elektrodach powsta³ kamieñ który prawie ³±czy³ obie elektrody i otacza³ je na oko³o, dos³ownie kamieñ w pe³nym s³owa tego znaczeniu ( zamieszcze foto ). Uszkodzone dwie fajki od cewek.

Filtr powietrza tak¿e nie wymieniany kupê czasu, by³ czarny i ca³y w piasku. O filtrze oleju ju¿ nie mówiê. Je¶li auto by³o serwisowane w warsztacie przez poprzedniego w³a¶cicela to wydaje mi siê ¿e po prostu kto¶ robi³ kolegê z forum w balona i nie wymienia³ nic.

Tu fotki ¶wiecy, wszystkie wygl±da³y tak lub gorzej, raz jeszcze zamieszczam fotki ¶wiec:

http://img23.imageshack.us/img23/8918/swieca.jpg
    http://img21.imageshack.us/img21/5607/swieca2.jpg

Dzi¶ auto mia³o wymieniana odmê olejow± - koszt w ASO 240 z³. Zosta³ tak¿e zalany olejem 10 W 40 Castrolem Magnateckiem oraz wymieni³em uszczelki pod pokrywami zaworów. Wcze¶niej kto¶ wla³ tam M I N E R A L Mobila.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2008
    BMW
    730 D E38
    Sk±d
    D±browa Górnicza
    Link nie dzia³a...

ale odno¶nie Twoich problemów to niestety takie s± uroki kupowania uzywanego auta 8/ 8/ 8/ 8/ 8/ 8/ 8/

No nic - ¿ycze wytrwa³o¶ci w rozwi±zywaniu problemów :papa: i nie przejmuj siê !!!! Wszystko sobie doprowadzisz do ³adu i sk³adu tak jak chcesz!!!!
    Only E38

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar sz4l0ny
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    e32
    Sk±d
    Kraków
    od jakiego¶ czasu zastanawiam siê nad zakupem 740 i te¿ siê mocno gryzê bo nawet z zadbanymi s± problemy a z zapuszczon± mo¿e byæ koszmar...

o M60 chyba trzeba dbaæ nie mówi±c ju¿ o 5hp30 - tak mi siê przynajmniej wydaje?

daj znaæ jak tam postêp z pracami!
    Czarne e32 w benzynie!

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •