Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: ile oleju do skrzyni biegów Automatycznej ??

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 m62b35 98'
    Cytat Zamieszczone przez coboss

I tu też mam problem ile tego oleju bo w dekoderze VIN wyskoczyło mi 9,70 i nie wiem czy te 2,7 po prostu nie zleci ze skrzyni?
    Przecież olej oprócz tego że siedzi w skrzyni to jest również w konwerterze. O ile ze skrzyni wyleci bez problemu o tyle z konwertera - nie.

W mercedesie robiło się to tak, że przy zdjętej misce skrzyni, przekręcało się wałem aż otwór konwertera był dostępny.
    Nie wiem jak się to robi w skrzyniach ZF - ja to zlecam człowiekowi który ma pojęcie, sam nie będę sie paprał.

pozdrawiam

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Ja też nie chcę ale nie do końca ufam mechanikowi. Chodzi o to, że nie jestem przekonany czy wie na 100% wszystko o takiej wymianie oleju. Możliwe, że robi to jak każdy inny a ja chce mieć zrobione to elegancko.

------------------------
    EDIT 15 minut później ;D

Spoko zadzwoniłem do mechanika i zadałem mu kilka trudnych pytań i utwierdziłem się w przekonaniu, że ma solidną wiedzę i doświadczenie. To w sumie mój klient i znajomy więc jak mi powiedział, że mam się nie obawiać bo na prawdę się na tym zna to mu wieżę :)

Teraz tylko pytanie o tą nalepkę jaki kolor lub gdzie ją znajdę?
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów