Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 116

Wątek: [ pozostale] SMIERC E65 4.5 PO 300 TYS KILOMETROW

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex: E32 750, E38 730i, E38 735i, E38 725d, E38 730d, E36 325i, E34 540i, E39 540i,740d F01; 730d E65
    To prawda koledzy, z tego co pamiętam popularna beczka prawie zepchneła merca na skraj bankructwa. Auto bezawaryjne i nie było wpływów za części. Chłopaki szybko wyciągnęli wnioski jak bardzo dali tyłka i wystarczy spojżeć na okulara (no tutaj przeholowali w drugą stronę :D).
    Sebek Ty wiesz kto jest producentem skrzyni, ja także ale czy wiedza to np nasze żony czy kolesie, którzy kupują nowe auto w salonie? W znakomitej większości nie. Powiedzą Ci ze to BMW. I wraz z samochodem otrzymujesz instrukcję wydrukowaną na zlecenie BMW a tam jak wiemy jest napisane wyraźnie, że olej dożywotni. I tego sie trzymają. Więc to producent wprowadza klientów w błąd. Oczywiście umyślnie. Pisałem do BMW i odpisali mi, że jeśli w aso stwierdzą organoleptycznie, że olej jest czysty i klarowny, wymieniać nie trzeba. Ale pisałem także do ZF podając oznaczenie skrzyni biegów i tam już zupełnie inaczej mi odpowiedzieli. Olej zmienia się wraz z filtrem po około 100 tyś km w zależności od stylu jazdy a następnie po 30-50 tyś km, ponieważ wymieniasz tylko część oleju.
    Osobiście mnie to bardzo zabolało bo jestem wielkim miłośnikiem BMW i nie sądziłem, że mogą mieć takie uderzenia poniżej pasa. Rozumiałbym fiata, renault etc gdzie samohody są relatywnie tanie a nie firmy, u których auto najtańsze zaczyna się od prawie 100 tyś zł ( w przybliżeniu oczywiście). Więc chcąc nie chcąc ja już zamówiłem olej i filtr w aso. No i będę wymieniał.

lajba2 napisz dokładniej co się dzieje z Twoim samochodem co padło góra czy dół silnika, czy już przestał wogóle gadać czy kulawo pracuje etc Coś więcej niż to co napisałeś.
    PS szukam sam e65 ale coraz częściej się zastanawiam czy warto zamienić poczciwą e38 na to :|

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 745
    Zaczeło sie tak że silnik zaczol mi kopcic podczas stania w korku . Pojechałem z tym do ASO. Tam stwierdzono że to normalne przy przebiegu jeszcze wtedy 260 tys. Po jakims szasie zas pojechalem do ASO z zapytanie czy spalanie oleju na poziomie 1 litr na 1 tys kilometrow to jakas usterka silnika? A oni mi na to ze ten model tak ma . no to ja olej lalem i jezdzilem.
    No bo kto ma sie znac lepiej jak nie ASO. A jak zadzwonilem do nich jak mi padl silnik . To zapytali jaki jest stan licznika. ja im na to 300 tysi . To oni mi ze ten silnik wiecej z reguły nie wytrzymuje . Moje e65 jest kupione w Polskim salonie . pelna książka serwisowa. ICO? ZDECHLO :( . JA mysle ze te auta tyle tyko daja rade poniewarz nasze serwisy niedbaja o dobre imie marki tylko patrza jak napchac sobie portwele. A warsztatow nieautoryzowanych jak na lekarstwo. czapka z głów przed warsztatem który robi usiebie mechanike i elektryke na jednym placu . I kasuje normalnie a nie jak serwis

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    hahaha Co to za rewelacyjny serwis? Napisz do BMW pomijając serwis. A także do TVN Turbo jak jesteś pewien, że to co mówisz jest na prawdę prawdą...
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Cytat Zamieszczone przez coboss
    hahaha Co to za rewelacyjny serwis? Napisz do BMW pomijając serwis. A także do TVN Turbo jak jesteś pewien, że to co mówisz jest na prawdę prawdą...
    Dokładnie tak, bo chyba ten serwis ma dość autoryzacji, albo doradca serwisowy nie lubi swojej pracy. Jak dla mnie to aż niemożliwe, żeby Ci tak ASO powiedziało :/
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    hahahaha To masz niezły seriws jak zaczął kopcić olali sprawę zaczął brać olej olali sprawę aż zdechł brawo panowie serwisanci a na koniec bajke Ci wepchneli, że ten motor tak ma :) nie no tekst roku :)

Jak Ci kopcił to pewnie membrane albo inaczej mówiac separator oleju szlag trafił :) jak ja kompletnie rozpierdzieliło to zaczeła wtryniac olej uszczelek pod pokrywami zaworów pewnie nikt nie zrobił bo po co i olej zalewał świece do kompletu

Jak chcesz naprawiać auto u kogos kto sie zna na V8 a nie kit wciska, że auto ma dymić ( kilkuletnie bo nikt nie pisze o zabytku przecież ) to zadzwoń tutaj :
    Radek 540V8 500-543-763 ja u niego seriwsuje M62 gość to encyklopedia chodząca jak chodzi o V8 w BMW zreszta V12 ogarnia nawet w wadliwym 760 :) Renome ma na wielu forach cenowo też nie jest źle a ten serwis co Ci takie głupoty gadał to bym teraz oskarżył o celowe wprowadzenie w błąd klienta i kazał dać nowy motor :)

Swoja droga nadal nie napisąłes co z nim jest wogóle nie gada czy co może sie okaże, ze wymienisz pare kojdów jak choćby te uszczelki separator ( choc prawda jest taka, iż zaniedbany separator potrafi rozwalic motor właśnie lub odkręcając sie w tych motorach pompa oleju ) wiec zadzwoń do tego gościa umów sie na wizyte dojedź tam jakoś i zobaczysz co mu jest naprawdę a nie wysnuwasz opniie o dobrym silnku BMW na podstawie paru kretynów z aso i paru handlarzy częsciami ( a ci to dopiero autorytety wystarczy allegrto poczytać te paski rozrządu w M50 :hah: )

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 745
    Wymienilem juz caly uklad napedowy. Silnik i Skrzynie z przebiegiem 70 tys. A w moim silniku padlo doslownie wszystko poczawszy od chydrauliki a skaczywszy na katalizatorach jeden wielki szrot :(

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez lajba2
    Wymienilem juz caly uklad napedowy. Silnik i Skrzynie z przebiegiem 70 tys. A w moim silniku padlo doslownie wszystko poczawszy od chydrauliki a skaczywszy na katalizatorach jeden wielki szrot :(
    Miałeś go od nowości i kupiłeś w salonie?

Jak tak to śmierdzi mi to wielkim wałem.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Na początku kolega coś pisał o poprzednim właścicielu więc jak mniemam jest kolejnym właścicielem auta. Chyba wniosek nasuwa się jeden: poprzedni właściciel zajeździł auto :/ a Tobie oczywiście sprzedał auto w idealnym stanie i serwisowane :/
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 745
    Ja jestem drugim wlascicielem . jezdze tym e65 dopiero rok

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex: E32 750, E38 730i, E38 735i, E38 725d, E38 730d, E36 325i, E34 540i, E39 540i,740d F01; 730d E65
    Damias sugerujesz motodoktora lub inne podobnie dzialające świństwo???

Uprawnienia umieszczania postów