Panowie Bilstein ma kilka wersji twardości do danego modelu auta więc nie wrzucajmy wszystkiego do jednego worka. :/
Panowie Bilstein ma kilka wersji twardości do danego modelu auta więc nie wrzucajmy wszystkiego do jednego worka. :/
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98
I po co to kasujesz? Nie rób ze mnie głupka!
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Czy chcesz zasugerować, że wszyscy są bezmyślni ??Zamieszczone przez coboss
Gra muzyka
Ja ma bilstein b4 + felgi 20 jak dla mnie jest super , po mieście i tak nie śmigam 100 a na trasie miodzio.
730
Dla mnie bilsteiny są za twarde, auto rzeczywiście trzyma się asfaltu jak przyklejone ale niezbyt mi to leży, w przyszłym sezonie wiosna- lato na pewno zrobię zamianę na sachsa.
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
W moim aucie mam SACHS-a. Jest tak jak być powinno. Na felgach 18" z oponami w rozmiarze przewidzianym przez producenta wszystko działa tak jak należy. Auto jest komfortowe, ale w zakrętach wykazuje wystarczający poziom sztywności przy trochę wyższej prędkości.
odgrzebie stary temat.
Ostatnio byłem w warsztacie i mechanior stwierdził, że powoli muszę się szykować do wymiany amortyzatorów przednich. Podpytałem go ile zabawa kosztuje ze zmianą na nowe Sachs-y lub Bilstein-y, a on na to, że po wymianie na takowe (nie oryginalne, które podobno kosztuję ok. 1200PLN sztuka) auto będzie stało wyżej, a poza tym komfort już nie będzie taki sam.
Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, ale może się mylę.
Co o tym Panowie sądzicie?
Pozdrawiam Jaro
ex 540i 6b
ex e39 525i
ex e38 735iA
ex e39 540iA
Bzdura...Zamieszczone przez jarogmur
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack
Jak kolega wyżej, totalna bzdura. Przecież oryginalnie wstawiane były Sachsy. A to że auto będzie stało troszkę wyżej to chyba normalne przy nowych amorach.
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
Jeśli chodzi o Bilsteiny to faktycznie auto wyżej na nich stoi i jest to potwierdzone.
Ja miałem B6 i auto stało dużo wyżej. Są one też twardsze niż seryjne.
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98