Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 103

Wątek: w poszukiwaniu alternatywy na jakis czas..

Zaawansowany Użytkownik Awatar Volumax
    BMW
    Corvette C7, BMW BMW X6 40d, Jeep Grand Cherokee Summit
    Jeśli myślisz o Oplu to zdecydowanie odradzam silnik 2.0 16V Ecotec - to najgorszy silnik na jaki możesz trafić. Podstawowe usterki które doprowadzą cię do szału w związku z irytującą czestotliowością odmawiania posłuszeństwa to silnik krokowy - powoduje wachania obrotów silnika na wolnych obrotach, przepływomierz, kolektor wydechowy - wada fabryczna pęka wymianka minimum raz w roku. Odnośnie Vectry, Omegi zapalające się non stop poduszki - trzeba wykastrować kostki spod siedzeń bo to one są przyczyną tej usterki, padające czujniki położenia wału i wałka rozrządu. Zawieszenie to wymiana co najmniej raz w roku tuleji wachliwych. Więcej nie pamiętam ale było tego wiele i to nie tylko w moim egzeplarzu ale równierz w egzemplarzach moich kolegów z klubu Vectry. Podsumowując odpuśc nie kupuj bo się wściekniesz. Uwierz mi na słowo użytkowałem to auto przez 5 lat większej porażki nie znajdziesz

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Bardzo dobre auto. Poprzednia wersja też jest super. Bo ta przekracza Twój założony budżet ;)
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Cytat Zamieszczone przez tristeza
    Nie kupił bo były zdemolowane, poza tym bardzo fajne auto. Zawieszenie zestaw ok 1100zł markowy także tragedii nie ma - w E38 z 2x drożej komplet. Poza zawieszeniem nie ma większych wydatków

.
    bez przesady 2x drozej???? :(

7ka jak kupisz takiego poldka to zamianie sie na swoje auto

http://www.furious.pl/img1/polonez15-01.jpg

7ka
    Gość
    panowie.. z samochodami jest tak..

kupisz zaniedbane to beda problemy..

kupisz zadbane to bedzie jak powinno byc..

generalnie nie ma auta do ktorego nie wklada sie kasy..

obie e38 ktore mialem mam.. wlozylem kase i to nie mala.. a kupilem zadbane,i sa dbalem.. to normalna sprawa ze kupuje i uzytkuje..

audi jak kazde inne auto wymaga nowych czesci zawieszenia..

opel rdzewieje ale to pewnie powypadkowe przypadki

honda .. moja mama uzytkuje od jakiegos czasu te samochody.. i powiem wam.. nic a nic nie robi poza wymiana normalnych rzeczy plyny,klocki itp..

bmw.. to chyba najlepsze auta niemieckie ! ale one tez wymagaja wkladu.. tak samo jak inne auta.. moga rdzewiec,psuc sie itp.. to normalne

co do ceny hondy.. zgadza sie to juz sporo niz mam w portfelu.. prawde mowiac prawie dwa razy tyle ile bede mial na auto w tej chwili -takie czasy :(

ale z drugiej str moze warto pomyslec o hondzie.. kosztuje wiecej,ale wyglada juz jakos.. i ta ich opinia.. mi pasuje

nie wiem jaka opinie ma poprzednia wersja.. ale znajac zycie moze byc nawet lepsza.. bi nie jestem pewien czy buda z 1999 nie jest robiona w turcji lub angli..

co powiecie o civicu z tego samego roku

panowie.. co bym nie zrobil to te auto bedzie zwyklym niedorownujacym serii 7 .. nie ma co szukac bajeranckiego super w wygladzie itp.. trzeba patrzyc na jakosc ;)

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    to kup avesisa 1.6 tylko Pb -jedyny wydatek, ile ludzi i matołow przyjezdza takim autem i absolutnie nic niewybite,

7ka
    Gość
    tak to tez dobre auta

jednak jesli mialbym wybor honda do mnie bardziej przemawia

Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez tristeza
    Co do 2.5TDI - drogi rozrząd, wycierające się wałki w starszych egzemplarzach... silnik dosyć kontrowersyjny - coś jak "nasz" TDS. Nie miałem to się nie wypowiadam, ale ostatnio się wgłębiałem w temat i sporo osób narzeka.
    Fakt że VW2,5TDI V6 to bagno do 2003roku kiedy je poprawiono. Pisaliśmy o 2,5TDI w układzie rzędowym z pięcioma cylindrami, te motory są wytrzymałe i ogólnie chwalone, a ich eksploatacja nie należy do drogich.

Awarie silniczków krokowych to bolączka wielu benzyniaków.

Odnośnie japońców: Na krótkie odcinki ok, ale trasy...... małe japońskie roczki zrobiły auto pod siebie, a w nim małe foteliki (pisze o wyżej wymienionych modelach) długich tras japońcami (accord i carisma) nie wspominamy z moja druga połówką przyjemnie.

Mówią że
    Omega to tani Mercedes klasy E
    Pozdrawiam.
    "Old School Style"

Vip Vip
    BMW
    AC Schnitzer 730d 1999r
    Ja kupiłem subaru legacy outbacka dla zony i jestem naprawdę zadowolony. Zrobiłem w nim rozrzad no bo wiadomo. no i teraz swiece musze wymienić. Jeździ sie wygodnie, pali na dotyk, automacik. jedyny mankament to spalanie. średnio jakieś 11 litrow benzynki, no ale to w końcu 2,5 wolnyssak. Może nie jest to piękne auto, ale nie musi takie być.
    B M W

Staram się pisać poprawnie po polsku.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Zależy jeszcze czy propagujesz benzynę czy diesla.

Ja świadomy krytyki tu zgromadzonych jednak polecam Ci Opla Omegę B w sedanie jeżeli propagujesz Diesla. Ładne, bardzo wygodne auto w dodatku z silnikiem BMW czyli 2,5TD. Szukaj jakiejś z końcówki serii! Ja byłem bardzo zadowolony z auta. Pali mało, części od groma jeżeli będziesz potrzebował używanych albo nowe, które są od 2 do kilku razy tańsze niż części do 7er
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów