Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 103

Wątek: w poszukiwaniu alternatywy na jakis czas..

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    7ka
    Gość
    wiec tak

E32 w niemczech trzeba liczyc sie ze sporym podatkiem,malo nie pali..

Laguna.. hm.. nie wiem nigdy nie jezdzilem..ale wiele slyszalem o awaryjnosci tych aut

Omega.. powiem wam ze kompletnie zapomnialem o tym aucie.. faktycznie spory,moze i dobry.. zobaczymy .. jak bedzie gdzies w poblizu to podjade

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    Cześć Krzysiek.

Mój brat miał omegę 2.0 w benzynie, sedan. Auto naprawdę jest dość "szpanerskie" - ma bardzo ciekawą linie. zwłaszcza tyłeczek się świetnie prezentuje (ale tylko sedan bo kombi wygląda jak trumna) duże, wygodne i dynamiczne. A co ważne naprawdę mało mu paliło. Polecam ten samochód

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Krzychu.
    Moj kuzyn posiadal Omege B 2.0 w benzynie. Auto bajka (z tego co opowiadal), nie robil przy niej nic (procz wiadomo- u nas w PL zawiecha, oleje, filtry itd). Mial wypadek tym autem, sprzedal wrak i kupil.... druga omege B.
    Moj drugi kuzyn tez zaryzykowal kupujac Omege B. Tylko ze ten juz targnal sie na 3.0 v6 w manualu. Auto idzie jak rakieta. Moja (jeszcze wtedy 728) wycial wracajac z UK do sufitu zaladowanym autem :shock:
    Obaj sobie chwala te autka ;)
    Natomiast ja osobiscie chcialem polecic Ci inne auto. Kiedys jezdzilem nim ja i do tej pory zostal u moich rodzicow :D
    Audi A6C4 z motorkiem 2.5TDI V5 :D 6-cio biegowy manual!!
    auto jest przemega! Kiedys mialem okazje przejechac sie e39 w touringu 3.0d z '99 i w porownaniu do niej w Audi jest o wiele wiecej miejsca i o wiele przyjemniej sie lata (takie jest moje zdanie) wiec jakbym mial juz wybierac miedzy 5tka a audi to napewno wybralbym audi...
    Co przy nim robilem... Zawiecha (ale to wiadomo, szczegolnie we wrocku), choc i tu rzadko sie to robilo.. Robilem rozrzad (ale to jak to Olej mowi "profilaktycznie"), a tak poza tym to tylko olej, filtry, itp itp. Lac ON i smigac :D malo tego auto jest z '95 czyli ma 14 lat. Spalanie sprawdzilem jedynie trasa z miastem (nie wg kompa tylko zalewaniem do zbiornika i liczeniem z km). Trasa Zamosc- Wroclaw plus reszta paliwa we wrocku (korki tutaj nie sa rzadkoscia) i wyszlo mi 6,6!! Polecam bo jezdzi sie tym przemega zajebiscie!! i jeszcze do tego ten elastyczny silnik- 5 bieg juz przy ok 50 km/h :D
    BEZ KOMENTARZA..... ;D

I tu zgodzę się ze Szwedem, miałem kiedyś sposobność naprawiać Audi A6C4 z 2,5 - litrowym dieslem. Auto proste w serwisie, dynamiczne i oszczędne no i faktycznie sporo większe w środku względem e39 (choć duchem e39 jest mi bliższe :D ).

Zaawansowany Użytkownik
    Audi A6C4 z motorkiem 2.5TDI V5
    BINGO!! Jeśli sie skusisz i przekonasz na ropochleja. Dwóch z moich znajomych zagorzałych benzynowców dało się przekonać na diesla za czasów jak miałem 1.9TDI. Teraz mi dziękują za kasę która zostaje im w portfelu i cieszą sie momentem obrotowym w niskim zakresie. :D C4 sam się za takim rozglądam, tyle że szukam w kombi i będzie auto do wszystkiego, lub t4 z tym właśnie motorem. Kolega szuka benzynki do tego w miare ekonomicznej, więc oploski ecotec jest dobrym roziązaniem (nie lubi gazu, ale to w tym przypadku bez znaczenia) starsze duże audiki w benzynach raczej lubią popić...

Pozdrawiam.
    "Old School Style"

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    [quote="asluk"]
    tyle że szukam w kombi i będzie auto do wszystkiego
    zapomnialem dodac ze to autko jest wlasnie w kombi i faktycznie- wszystko mozna zapakowac :D
    BEZ KOMENTARZA..... ;D

7ka
    Gość
    ON nieeee :x za duze oplaty.. za wiele pieniedzy do straty :P

Opel.. ja nie wiem jak to jest ale 2.0 16v spalanie w miescie 14literow.. 2.5 miala kiedys moja byla.. a niech ja hu.. strzeli.. palila z 16

mv6 mial kiedys moj znajomy.. faktycznie spalala mu niewiele.. 13-14

panowie wszystko fajnie ale ja szuka taniego gowna co bym jak najmniej inwestowal w podatki a wy mi tu podsuwacie paliwozerne lub drogie w opodatkowaniu auta ... ;D

auto max 2.0 bo jak ja je potem sprzedam jak bedzie mialo 3.0...

ale dziekuje za propozycje.. ;)

mam cos na oku... zobaczymy co z tego wyjdzie..

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    to kup passata b3 2.0 w PB, bedzie tani w utrzymaniu a i ze sprzedaza w PL nie powinno byc problemu ;)
    BEZ KOMENTARZA..... ;D

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Cytat Zamieszczone przez 7ka
    ON nieeee :x za duze oplaty.. za wiele pieniedzy do straty :P

Opel.. ja nie wiem jak to jest ale 2.0 16v spalanie w miescie 14literow.. 2.5 miala kiedys moja byla.. a niech ja hu.. strzeli.. palila z 16

mv6 mial kiedys moj znajomy.. faktycznie spalala mu niewiele.. 13-14

panowie wszystko fajnie ale ja szuka taniego gowna co bym jak najmniej inwestowal w podatki a wy mi tu podsuwacie paliwozerne lub drogie w opodatkowaniu auta ... ;D

auto max 2.0 bo jak ja je potem sprzedam jak bedzie mialo 3.0...

ale dziekuje za propozycje.. ;)

mam cos na oku... zobaczymy co z tego wyjdzie..
    a po co MV6?? kup zwykla benzyne 2.0 16v i tyle, pali w miescie cos lakko 10, czesci mega tanie, wszystko bazuje na starej, miejsca duzo, mega wygodne i naprawde rewelacyjne auta za taka kase,

7ka
    Gość
    z raportow na mobile.de omega 2.0i pali dosc sporo jak na taki silnik 13,5 8/

i skad te gadki ze bmw pali duzo..

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...e&pageNumber=1

dowiedzialem sie troche o oplach ..

rdzewieja

silniki pow 200tys zaczynaja sie walic

nie wiem ile w tym prawdy,nie wiem czy to nie kolejny mit.. ale prawda jest taka ze auto za te pieniadze nie bedzie idealne..

Uprawnienia umieszczania postów