co może być kilometry lecą paliwo ubywa REICHW ciągle pokazuje 64km???
co może być kilometry lecą paliwo ubywa REICHW ciągle pokazuje 64km???
jest jakas wartosc graniczna dla niektorych liczb wyswietlanych na OBC nie pamietam dokladnie ale np ponizej jakiejs ilosci paliwa wartosc zasiegu bedzie ta sama
Czarne e32 w benzynie!
A to ciekawa teoria.... miałem OBC w e34, które jest takie samo jak w e32 z różnicą taką, że ma inaczej zaprogramowaną pojemność zbiornika i tam jak brakło paliwa to dystans w skrajnym przypadku pokazywał kreski (----)....Zamieszczone przez sz4l0ny
W e-32 z maja 90 dzieje mi się dokładnie tak samo. Kilka kilometrów przed końcem paliwa pojawiają się kreski.Zamieszczone przez sylwekk
Zamieszczone przez skalpel
A ile to kilometrów tak w przybliżeniu?
istnieje możliwość ze moje OBC jest z e34 bo wymieniałem kompuerek ale niestety nie znam jego pochodzenia
W przybliżeniu gdzieś z 10-15 ale to pewnie zależy od stanu zużycia czujnika poziomu benzyny w baku.Zamieszczone przez maciej730
A masz LPG?Zamieszczone przez miglanc153
Może po prostu jeździsz na gazie, paliwa nie ubywa a zasięg jest wyliczany z ilosci paliwa w baku PB którego nie ubywa ;)
Jeśli OBC Ci się zawiesza w jakis wartościach granicznych (o których nie słyszałem) to zrób resecik testem 21-szym i wszystko wróci do normy ;)
Wciśnięcie "na raz" 100 i 1 wyświetli wersję OBC
Mam tu ciekawy link - mam nadzieję że zadziała ;)
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
witka ,skasuj spalanie bieżące(Verbraucht 1-2) bo ze średniego spalania liczy zasięg na paliwie które masz w baku,Jeśli masz odblokowanego kompa sprawdź wskazania ilości paliwa (test 7)i drogą dedukcji dojdziesz do usterki :x