Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 11

W±tek: Szukam kolegów, którzy u¿ytkuj± E 65 730i

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    7
    Sk±d
    wawa

Szukam kolegów, którzy u¿ytkuj± E 65 730i

Witajcie,

Mam fajna mo¿liwo¶æ sprowadzenia 730 w benzynie z 04 roku, 231 koni. W zwi±zku z tym pytanie - czy kto¶ ma taki silnik, móg³by podpowiedzieæ jak mu siê auto spisuje? Dot±d pomyka³em E38, ale rozgl±dam siê ju¿ za nowym przedmiotem motoryzacyjnego kultu ;)

z góry dziêki!

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Sk±d
    Wrocek City
    a byl taki silnik?
    Jerome Le Banner: "...W si³owni mo¿esz wypracowaæ sobie miê¶nie klatki lub miê¶nie ud. Nie mo¿esz jednak wzmocniæ swoich jaj, albo siê z nimi urodzi³e¶ albo nie..."

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    7
    Sk±d
    wawa
    Musia³ byæ - produkowany w latach 2003-05 :)

W opisie stoi jak byk - 730i steptronic, 231 HP. Jutro to sprawdze u zrod³a, bo teraz po prostu mam opis aukcji a cena na razie jest bardzo korzystna. Produkcja styczen 2004r.

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Sk±d
    Wrocek City
    no z tego wynika ze byl//niedopatrzenie moje//przepraszam\

http://bmwfans.info/parts/catalog/E6...rope/730i-N52/
    Jerome Le Banner: "...W si³owni mo¿esz wypracowaæ sobie miê¶nie klatki lub miê¶nie ud. Nie mo¿esz jednak wzmocniæ swoich jaj, albo siê z nimi urodzi³e¶ albo nie..."

Je¶li idzie o sam silnik to jest OK. Czêsty temat w E90, w E60 rzadziej :/

Nie widzia³em natomiast nigdy w E65/66 (a wierz mi kilkadziesi±t sztuk jest ;)), ale nie s±dzê ¿eby¶ mia³ z nim k³opoty czy problem z obs³ug±. Silnik znany i karoseria równie¿, tylko mix jakis dziwny ;)
    Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Volumax
    Do³±czy³
    Dec 2008
    BMW
    Corvette C7, BMW BMW X6 40d, Jeep Grand Cherokee Summit
    Sk±d
    Warszawa
    Nie uwa¿asz ¿e te 230 koników to troche za licho na tak± kolubrynê ??

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    7
    Sk±d
    wawa
    Dziwny - nie dziwny, wiem, ze nie lata, tylko spokojnie sobie jedzie, ale tu decyduje cena - to po prostu bardzo op³acalne. Dlatego sie zainteresowa³em :)

Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Jutro bêdê wiedzia³, czy warto siê zainteresowaæ konkretniej. Minus to spore jednak spalanie, a na pewno ¿adnego gazu do auta nie wsadzê. Ale co tam. Nie móg³ to byæ udany mix silnika i masy, bo produkowali go tylko dwa lata. Podejrzewam, ¿e w³a¶nie kwestia mocy by³a problemem, w koñcu to 7er... :)

Uwa¿am tak samo, jak Wy - ma³o mocy, ale jak siê ma czasem tak± okazjê wziêcia auta z dobrego ¿ród³a i w bardzo dobrej cenie, to warto. Ale zobaczê, spieszyæ siê nie spieszê :)

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City
    kurde z tymi e65 to tragedia jest
    auta 2002/2003 czyli srednio 7 letnie a utrzymane gorzej niz moje 13 letnie e38
    skory wytarte kiera to samo wyposazenie to mozna pierd.... dostac
    jedne maja longa i nie ma masazu w fotelu a inna ma wszystko ale nie ma xenonow albo welur w srodku np tu http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7794009
    ciezko znalezc egzemplarz godny polecenia a jak jest to cena z kosmosu
    chyba latwiej znalezc e38 jednak
    a poza tym ta elektronika jest ponoc strasznie czula i jak u mnie w e38 praktycznie oprocz swiecacej poduszki nic sie nie dizeje to tam ponoc choinka jest
    napiszcie uzytkujacy jak to jest na prawde??jak dzialaja te swiatlowody itd co sie psuje??
    co do modelu to niestety ale w e38 mam 728 i jest ok ale w e65 to wybieral bym tylko 745
    bo mniejsze to chyba nie ma sensu ze wzgledu na brak mocy ale znow to spalanie jedni mowia ze miesci sie w 15 a inni ze w 23 wiec jak to jest naprawde??? z doswiadczenia powiedzcie nie piszcie mi danych suchych z netu bo to to sam znajde
    pozdrawiam
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Volumax
    Do³±czy³
    Dec 2008
    BMW
    Corvette C7, BMW BMW X6 40d, Jeep Grand Cherokee Summit
    Sk±d
    Warszawa
    Odno¶nie eletroniki zero problemu w moim przypadku. Odno¶nie spalania ¶rednia 16/100 przy normalnej je¼dzie. Zobacz raport spalania. Je¿dzi³em ró¿nymi autami ale w koñcu jestem w 98% megazadowolony. Te 2 % to dlatego ¿e ju¿ my¶lê o F01. Mo¿e pod koniec przysz³ego roku :medit:

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    7
    Sk±d
    wawa
    Dzieki, nie spieszy mi siê, wiêc spokojnie szukam :)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •