Nie koniecznie ...Zamieszczone przez mrekor
Ja używam NGK BKR6EK - dwuelektrodowe - chodzi na nich bardzo dobrze ... Do elpidżi też się nadają .
Nie koniecznie ...Zamieszczone przez mrekor
Ja używam NGK BKR6EK - dwuelektrodowe - chodzi na nich bardzo dobrze ... Do elpidżi też się nadają .
no dobra ale czy przez dwuelektrodowe bedzie kulal?
no i to drugie pytanie czy cewki maja miec mase czy wystarczy ze wtyczki do nich idą?
Jutro zaloze stare swiece i zobacze ...
Cewki koniecznie muszą mieć masę. Po to jest kabelek pomiędzy deklem a głowicą :shock:Zamieszczone przez kamiltar
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
zrobione, cewki nie miały masy....
http://my.opera.com/kamiltar/albums/show.dml?id=826674
a tutaj kilka zdjec
Newralgicznym punktem jest także łączenie bloku z deklami łańcuch rozrządu - na ich łączeniu dajemy więcej silikonu , można też odrazu lekko doćiągnąc dekle ( z wyczuciem , żeby nie zerwać gwintu !!!)[/quote]
Mam pytanie odnośnie dokręcania pokryw-jakim momentem należy je dokręcić ????? :/
Ja dokręcałem na wyczucie - jeżeli coś dociągasz to nie da się określić raczej jakim momentem - trzeba mieć doświadczenie i wyczucie w ręce .
swiece zalozyles do tego auta, jak popatrzysz na katalog NGK to kazda literka i cyfra cos oznacza: cieplote, gwint, elektrode, a literka K oznacza swiece 2 elektrodową, bez literki swieca z jedna elektrodą, jezeli swieca ma 2 czy 4 elektrody to wcale niema 2 czy 4 "iskr" naraz, zawsze jest jedna a ze posiadasz swiece z jedna elektrodą jedyne co moze sie stac zlego to mniejsza zywotnosc swiecy a wiekszosci wypadkow polepsza prace na gazie, niewiem czym jest to spowodowane, slabymi cewkami, slaba instalacją czy innym duperelem ale w wiekszosci przypadkow zawsze pomagala wymiana na 1 elektrode, nawet tak zrobilem w e36 m43 gdzie posiadalem zwyklą instalacje 2 generacji, wymienilem na te swiece opisane powyzej i strzalów brak oraz auto duzo lepiej pracowalo wlasnie na gazieZamieszczone przez kamiltar