Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: jaka możliwa wycena szkody przez pzu?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    . ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Mysle ze incydent bedzie trwal tak dlugo az ktos nie zaskarzy tych metod przed sadami europejskimi. W innych krajach EU wartosc auta wyliczana jest z wyzszej polki i ZAWSZE przewyzsza realna wartosc rynkowa. Co najsmieszniejsze wiekszosc ubezpieczycieli w polsce to firmy ze starej EU. Widac ze pasuje im ta metoda.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Cytat Zamieszczone przez m.r.77.bmw
    3.200 wycena auta
    900 szkody
    2.300 do wypłaty.
    W tej kwocie naprawie auto ale uważam że wyceny są zaniżone ,no nie?
    Dzięki olejus za info.
    ja u siebie tez mialem szkode calkowita w 728i
    i teraz tak:
    wycena przed 20 tys z hakiem
    wycena po ok 12 tys z hakiem
    i dostalem roznice, ok 8600 pln jak dobrze pamietam...
    nie rozumiem dlaczego nie wyplacili mi tych 12 z hakiem skoro Ty dostales ta wieksza roznice... kolega Michu tez dostal wieksza roznice.... licza jak im wygodniej..ale uprzejmi i mili sa tylko wtedy jak im sie placi skladki :?
    BEZ KOMENTARZA..... ;D

Cytat Zamieszczone przez szwed_kaskader
    3.200 wycena auta
    900 szkody
    .......
    .....
    nie rozumiem dlaczego nie wyplacili mi tych 12 z hakiem skoro Ty dostales ta wieksza roznice... :?

Pewnie pod hasłem "900 szkody" oznacza Wartość auta po szkodzie. A wypłaca się różnicę Auto przed szkodą - Auto po szkodzie. No i samochód zostaje w Twoich rękach.

Zaawansowany Użytkownik Awatar m.r.77.bmw
    BMW
    E34 520
    to 900 zł to wartość szkody a dostane 2.300 . sądzić sie z nimi ????? po co!!! trzeba by mieć kupe kasy na prawników żeby im co udowodnić i w ten sposób oni działają dalej.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    O co Wy walczycie?! Jakaś inna pogoda jest dzisiaj nad Warszawą, że Was tak bije?!

to 900 zł to wartość szkody a dostane 2.300 . sądzić sie z nimi ????? po co!!! trzeba by mieć kupe kasy na prawników żeby im co udowodnić i w ten sposób oni działają dalej.
    Można spróbować samemu za niewielką kasę. Nawet napisać normalne podanie do sądu interpretując, dla czego widzi się to inaczej popierając to np. rzeczoznawcą.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    3.200 wycena auta
    900 szkody
    .......
    .....
    nie rozumiem dlaczego nie wyplacili mi tych 12 z hakiem skoro Ty dostales ta wieksza roznice... :?

Pewnie pod hasłem "900 szkody" oznacza Wartość auta po szkodzie. A wypłaca się różnicę Auto przed szkodą - Auto po szkodzie. No i samochód zostaje w Twoich rękach.
    no wlasnie o tym mowie. W moim przypadku wyplaciliby te 900 zl a nie tak jak koledze 2300, rozumiesz co mam na mysli..?
    BEZ KOMENTARZA..... ;D

ja pierwsze e38 ubezpieczyłem Hestii AC+OC + jakis pakiet. Ubezpieczyciel wycenil je 2 lata temu (99r 735ia) na 32000zł, chociaż wartości rynkowe wtedy oscylowały w granicach 40tyś. Po szkodzie (4 mies później) przyszlo mi pismo od tego samego ubezpieczyciela że auto było warte 36tyś na dzień szkody. Nie mam pojecia jak oni to liczą ale coś tu nie tak. Auto zamiast tanieć zdrożało. Rzeczoznawca wyliczył że naprawa auta to koszt ponad 80tys wiec szkoda całkowita. Wypłacili mi 23tys z AC po 4 miesiacach od kolizji, tlumacząc sie tym że suma ubezpieczenia była zaniżona. Wiecej już tam nie ubezpiecze auta...

“Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy”

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    3.200 wycena auta
    900 szkody
    .......
    .....

Co to za wyliczenie.. jezeli szkoda calkowita to na jakiej podstawie wylicza sie ze jest warte 900zl? Patrza na allegro po ile sa czesci ? ;D powinni wyplacic wartosc takiego samochodu wzieta z eurotax. No ale jest inaczej.. ;/

Od PZU w zeszlym roku za ryske na zderzaku w e34 dostalem 3150zl.. naprawa kosztowala mnie 50zł.. oczywiscie mowie o OC.

Uprawnienia umieszczania postów