Ja znalaz³em u siebie tylko takie wê¿e do E32
Gdyby¶ by³ zmuszony jednak do kupna nówki w ASO to odezwij siê przez PW
Ja znalaz³em u siebie tylko takie wê¿e do E32
Gdyby¶ by³ zmuszony jednak do kupna nówki w ASO to odezwij siê przez PW
Pozdrawiam
Wiktor
U¿ywajcie polskich znaków - jest ró¿nica czy robisz komu¶ ³askê czy laske.
Mi chodzi o taki (nr 1 na zdjêciu):Zamieszczone przez Wiktor
![]()
i nie mam pojêcia czy to ten ze zdjêcia ale ten ze zdjêcia. To na pewno od M30?
Pozdrawiam
Z tym wê¿em mia³em to samo ,pêkaja ze staro¶ci i jak jest nieodpowietrzony uk³ad.By³ o tym ju¿ na forum,poszukaj jest opisane prawid³owe odpowietrzanie.
I co kupi³e¶ nowy (lub u¿ywany) za³o¿y³e¶ i autko ¶miga³o jeszcze d³ugo?Zamieszczone przez £ukaszS
Ja dwa razy zatrzyma³em siê by pomóc BMW i dwie E34 z silnikami M30 to by³y... i dwie mia³y pêkniêty ten w±¿. Kwestia czy on pêka ze staro¶ci czy mo¿e raczej tylko jak co¶ dmucha od g³owicy?
Pozdrawiam
Ja w m30 mia³em nieciekaw± historiê z tym wê¿em, jak kupi³em auto by³ delikatnie nieszczelny - zrobi³em tak kilka tysiecy kilometrów dolewaj±c czasem trochê p³ynu i w koñcu wymieni³em go na sprawny. Okaza³o siê, ¿e tamta nieszczelno¶æ trzyma³a ten w±¿ przy ¿yciu, nowy szczelny rozerwa³o po 10km. Niestety to by³a uszczelka pod g³owic± :?
Pozdrawiam
Wiktor
Czy mia³e¶ jeszcze jakie¶ inne objawy? W³a¶nie tego najbardziej siê boje... ¿e na poklejonym ta¶m± jest ok a na ca³kiem szczelnym bêdzie ¼le :(Zamieszczone przez Wiktor
Jutro zak³adam nowy w±¿. S±dzisz ¿e jak pochodzi z godzinê na ja³owym i nie stwardnieje to bêdzie ok?
Pozdrawiam
Oprócz problemów z wê¿ami by³y problemy z utrzymaniem wskazówki temperatury w pionie, mia³a tendencje do wychylania siê w prawo :P
My¶le, ¿e godzinna praca na ja³owych obrotach nie jest testem dla uk³adu ch³odzenia...
Pozdrawiam
Wiktor
Czyli przed wymian± wê¿a by³y problemy z temperatur±? Ja jak pisa³em na razie ich nie mam. Ba³by¶ siê na moim miejscu zak³adaæ nowy w±¿? Ile wyszed³ remont i co musia³e¶ zrobiæ oprócz uszczelki je¶li pamiêtasz?Zamieszczone przez Wiktor
Pozdrawiam
Uszczelka pod g³owic±, komplet ¶rub g³owicy, planowanie g³owicy i chyba tyle... Przy okazji jakie¶ tam uszczelki drobne, ale to chyba nie by³o konieczne...
Masz mo¿liwo¶æ wykonania testu na obecno¶æ spalin w p³ynie ch³odniczym? To by mog³o pomóc przy ocenie szczelno¶ci g³owicy i uszczelki...
Pozdrawiam
Wiktor
Nie mam takiej mo¿liwo¶ci ale zapachowo spaliny s± ok. Mam LPG i wydaje mi siê ¿e to bardzo mocno czuæ jak jest p³yn w spalinach. Poza tym nie uby³o go przez 120 km jazdy na poklejonym.Zamieszczone przez Wiktor
A nie robi³e¶ uszczelniaczy zaworowych itp.?
Pozdrawiam