-
Zaawansowany Użytkownik
zamek maski
dzis chcialem sprawdzic poziom oleju.. i na moje nieszczescie pociagnelem ciegno od maski i ku mojemu zdziwieniu nie mogelem jej podniesc..
nie wiem jak jest naprawde ale wydaje mi sie ze ta strona od kierowcy ( strona gdzie jest ten wichajster od podnoszenia maski ) puszcza.. za to druga strona ani drgnie:(
jakies sugestie jak sie dostac do silnika? i oczywisice jak naprawic ustrke:)
-
Zaawansowany Użytkownik
jako ze troche poczytalem to wymontowalem juz nerki obie.. brzydka dziura ale dostep do linki mam;) jednak w dalszym ciagu nie wiem co robic:)
-
Zaawansowany Użytkownik
nie wiem czy to ta sama usterka ale u mnie jest coś podobnego. Ja maskę otwieram w następujący sposób:
pociągam za ten cyngiel od otwierania maski w samochodzie i normalnie próbuje otworzyć maskę tym cynglem przy nerkach, ale że sie nie otwiera to spowrotem idę pociągnąć cyngiel w samochodzie, wtedy puszcza i maska sie normalnie otwiera. Tak jest u mnie. Spróbuj tej metody i jak Ci się uda to daj znac.
Pozdrawiam!
-
Zaawansowany Użytkownik
wiec tak.. Twoja metoda u mnie nie zadziala.
ale jak wyzej napisalem zdjalem nerki.. prawy zamek byl otwarty a lewy nie.. troche sie meczylem zeby dojsc do tego jakze prostego sposobu ( moze nie mialem dnia na myslenie :)) -> srubokretem podwazylem pancerz linki i sie otworzylo ;-)
napsikalem wszelkich smarow jakie mialem.. dziala jak nalezy.. mam nadzieje ze na dlugo;)
temat zakonczony :)
-
Początkujący Użytkownik
Mam taki sam problem. Po twoim poscie wiem jak go rozwiazac. Natomiast nie mam pojecia jak wyciagnac nerki zeby ich nie polamac a siedza bardzo ciasno. Po prostu mocno pociagnac? czy moze popchnac? na prawde nie wiem. HELP!
-
Zaawansowany Użytkownik
musisz je delikatnie podwazyc.. one sa na zatrzaski.. znaczy srodek zachodzi w zewnetrzna czesc:) delikatnie i z wyczuciem napewno zejda:)
-
Początkujący Użytkownik
ja też mam czasem problem z podniesieniem tej nieszczęsnej maski i wtedy wołam żone i ona ciągnie za wajche a ja podnosze maske,spróbuj tej metody ;)a i jeszcze jak ci sie uda to podciągnij linke (skręć ją )powinno pomóc
Uprawnienia umieszczania postów