Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Kradziez lusterek

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex: E32 750, E38 730i, E38 735i, E38 725d, E38 730d, E36 325i, E34 540i, E39 540i,740d F01; 730d E65
    Chłopaki ze szczerego serca Wam współczuję. Sam mam fotochromy i jak auto zostawiam na ulicy to zastanawiam się co zastanę po powrocie. Taki chusteczkowy kraj.... :(
    Ale szczęście w nieszczęściu macie, parę lat temu (ze 2-3) sprzedaliśmy facetowi E-39 właśnie z takimi lusterkami. Skur....le w nocy zamiast wyjąć wkład to wyrwali (złamali) mu i jedno i drugie lusterko. Na poznaniu kosztowały po 500 pln szt. :(

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E38 740 1994r
    Wkłady jak wkłady -też miałem fotochromy,teraz zwykłe niebieskie mam-nie mogli ich wyciągnąć to na składaniach urwali i zawineli-razem tamtej nocy w ten sposób oszpecili 4 BMW i jedno Volvo-jak bym ich dorwał to łapska na miejscu bym poobcinał-przez to nie mogłem jechać swoją bunią na Toruń
    Współczuje każdemu kto miał taki przypadek :?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Było: 740iL / Jest: Chrysler 300C
    Nie chcę nikogo mylnie posądzać, ale... oceńcie sami.

Jest jeden gościu w Polsce, który sprzedaje wkłady (nie tylko do BMW) na angielskim ebayu:

link do aukcji - wkład BMW

link do innych aukcji tego samego sprzedawcy - łącznie ponad 200 !!!

może ma swój szrot? ale sprzedaje tylko wkłady, a to trochę podejrzane moim zdaniem...

spójrzcie na ilość komentarzy, a wszystkie dotyczą wkładów - przy takich cenach nie dziwię się, że w Polsce ginące wkłady są plagą.

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    Dziwna nazwa sprzedawcy :)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    bez
    kupując na giełdzie lub w Internecie dajecie zarobić nie tylko złodziejowi ale i paserowi...
    więc o co ten szum?
    popyt kształtuje podaż nie odwrotnie...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez vic
    kupując na giełdzie lub w Internecie dajecie zarobić nie tylko złodziejowi ale i paserowi...
    więc o co ten szum?
    popyt kształtuje podaż nie odwrotnie...

Ale o co Ci kolego chodzi? Kto tu mówi o kupowaniu?
    Poza tym nie wszystko na giełdzie czy aukcjach pochodzi z kradzieży, jednak często można z dużym prawdopodobieństwem określić pochodzenie przedmiotu. Tak jak np. na aukcjach, do których linki zapodałem wyżej. Zaznaczam, że jest to tylko i wyłącznie moje prywatne zdanie. Gość sprzedaje tylko wkłady do lusterek, nic więcej. Jeśli miałby szrot i rozbierał auta na części, to sprzedawałby także inne rzeczy. Dlatego uważam, że wkłady na jego aukcjach pochodzą z kradzieży w Polsce.

Pamiętam jak przy okazji znikających fogów Olejus i kilku innych chłopaków próbowali namierzyć je na allegro, tym czasem można uniknąć wpadki sprzedając trefny towar np. na aukcji w Anglii.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740IL 2001r
    Tomek moze miec sporo racji
    Jak masz szrot to masz inne czesci .
    kilku kolesi pracuje na szrotach w UK i od nich mozesz kupic czesci do wszystkiego i to rozumiem.
    Ale jak ktos ma waska specjalizacje np.wklady luster ,halogeny czy moze logo z maski .To wydaje sie wysoce prawdopodoben ze to zlodziej/zlodzieje.
    Wiec przed zakupem warto czasami pomyslec!!!!!
    PS
    moze mala akcja
    koledzy w PL zaznaczaja swoje lustra ,w jakis domowy sposob .
    I wrazie co czego nikomu nie zycze ,po krdziezy powiadamia na forum o sposobie zaznaczenia
    ktos kto kupi takie lustra ma namiar na PALANTA a wtedy :razz: :razz: :razz:
    Wiem male prawdo podobienstwo sukcesu ale nic nas to nie kosztuje, a jest nas spora grupa .
    Temat mozna zapodac na innych forach bedzie nas wiecej!!!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    bez
    jak ukradną to trzeba gdzieś kupić...
    człowiek jest z natury leniwy i skąpy co prowadzi do "tanich zakupów"
    inaczej trzeba obskoczyć kilka szrotów a to jest czas i benzynka...
    najlepsze są teksty: "Pan wpadnie jutro, mam gdzieś w garażu"
    a kupno w serwisie :D :D :D :D :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez vic
    jak ukradną to trzeba gdzieś kupić...
    człowiek jest z natury leniwy i skąpy co prowadzi do "tanich zakupów"
    inaczej trzeba obskoczyć kilka szrotów a to jest czas i benzynka...
    najlepsze są teksty: "Pan wpadnie jutro, mam gdzieś w garażu"
    a kupno w serwisie :D :D :D :D :D
    Z tego można by wywnioskować, że właściciel auta, z którego coś mu ukradziono, np. wkład lusterka, zamiast szukać go na aukcjach czy giełdzie powinien najpierw przyjechać na zlot i obejrzeć auta klubowiczy :hah:

Zaawansowany Użytkownik Awatar LUQA
    BMW
    735
    Wczorajszej mroźnej nocy jakieś pedały zawinęły mi wkłady lusterek zarówno prawy jak i lewy. potrzebowałbym jakiś schemat takiego lusterka aby poprawnie zamontować takie wkłady(lusterka bez fotochromów). Z góry dzięki za zainteresowane i pomoc ??

Uprawnienia umieszczania postów