Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: [mechanika] VISCO CZY TERMOSTAT ??

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Trochę to dla mnie niezrozumiałe - pierwszą rzeczą jaką się sprawdza jest termostat - bo łatwo to zrobić - wrzucasz do naczynia i podgrzewasz mierząc temperaturę ... Dla Twojego silnika termostat ma 80 stopni ( chociaż były różne wersje , ale 80 st jest najprawdopodobniejsze ) .

Visco zmieniłeś na nowe , używane ?

Początkujący Użytkownik
    Tak wisko i termostat wymieniłem na nowe a temperatura nadal idzie w prawą strone.

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Cytat Zamieszczone przez ANDREW1
    Tak wisko i termostat wymieniłem na nowe a temperatura nadal idzie w prawą strone.
    Hmm zakładam , że uklad został odpowietrzony po wymianie viska i termostatu i dlaczego on się nadal przegrzewa ?
    Kiedyś słyszałem o podobnej sytuacji ale okazało się , że koles na zimę sobie włożył tekturę tak aby bemka nie brała zimnego powietrza ... ale w tym wypadku nie sądzę ze az taka fantazja by była.

A łopatki plastikowe są ok ??
    Pić trzeba ! Jeść można !

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 735i
    hmm... jezeli uklad odpowietrzony prawidlowo, termostat i visco wymienione.. to obawiam sie, ze moze byc winna uszczelka pod glowica. ogrzewanie wewnatrz auta dziala dobrze ? oleju w plynie chlodniczym nie ma ? plynu nie ubywa ? Moglo byc tak ze przez visco zagrzales silnik a to spowodowalo uszkodzenie uszczelki.. :/

Początkujący Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez dann-y
    hmm... jezeli uklad odpowietrzony prawidlowo, termostat i visco wymienione.. to obawiam sie, ze moze byc winna uszczelka pod glowica. ogrzewanie wewnatrz auta dziala dobrze ? oleju w plynie chlodniczym nie ma ? plynu nie ubywa ? Moglo byc tak ze przez visco zagrzales silnik a to spowodowalo uszkodzenie uszczelki.. :/
    Ogrzewanie działa prawidłowo,oleju wpłynie niema,"fachowcy" twierdzą że uszczelka cała

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Cytat Zamieszczone przez dann-y
    Ogrzewanie działa prawidłowo,oleju wpłynie niema,"fachowcy" twierdzą że uszczelka cała
    a łopatki plastikowe od wiatraka są całe ?? Bo jeżeli tak to może czujnik temperatury !!
    Pić trzeba ! Jeść można !

Początkujący Użytkownik
    Tak łopatki wiatraka są całe,też podejrzewam czujnik ,jest jakaś metoda sprawdzenia np.woltomierzem?

Początkujący Użytkownik
    Witam

Mam pytanie który czujnik w komorze silnika z ( tych trzech obok siebie ) powinienem wymienić?
    Który jest od czego ?

Pozdrawiam

Początkujący Użytkownik
    A moze pompa wody? Ja u siebie w E32 to zaniedbałem i po uszczelce:( Wiec sprawdz tą pompe dla spokoju heh :)

Pozdrawiam.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 735i
    Witam

Mam pytanie który czujnik w komorze silnika z ( tych trzech obok siebie ) powinienem wymienić?
    Który jest od czego ?

Pozdrawiam
    http://www.realoem.com/bmw/showparts...18&hg=11&fg=35

zobacz tutaj jest wszystko napisane.

Uprawnienia umieszczania postów