Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: [ elektryka] Dziwne komunikaty komputera - błędy

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    Czyli że silniczki były uszkodzone? :D
    usługi i bezpieczeństwo IT
    BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
    Honda VT 1100 chopper
    Schematy E32 (czytelna lista plików)

Zaawansowany Użytkownik Awatar chester
    BMW
    E66 730Ld
    czyli silniczki u Ciebie po włączeniu świateł robia samopoziomowanie - tak z tego wynika - czyli tak jak w ksenonach.
    U mnie także wywala błędy ale fakt chyba mam jeden podpięty - musze posprawdzać.
    Pozdrawiam.

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    No dobra - mamy nową teorie do sprawdzenia.

Ja w ubiegłym roku wymieniałem lewy silniczek, bo się popsuł (cały czas buczał - wystarczyło włączyc stacyjkę i już sie kręcił).

Ale dobra kolego, jeśli błędy nie będą się pojawiać, to co? - silniczki do wymiany, czy po instalacji coś szukać?
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    [e32] 730i V8 '92
    Aktualnie jest tak, że silniczki są odłączone i błędy nie wyskakują. Szukam instrukcji jak zdemontować lampy żeby przyjrzeć sie tym silniczkom z bliska.

pozdrawiam

Vip Vip
    BMW
    Nie musisz demontować lamp by wyjąć silniczek.

Silniczek mocowany jest na plastikowym stelażu - zdejmujesz go analogicznie jak kaptur-zaślepkę od lampy, czyli chwytasz w dłoń i przekręcasz o jakieś 30st , nie pamiętam ale chyba zgodnie z ruchem wskazówek zegara (silniczk masz czarny a stelaż/podstawkę popielatą).

Albo druga metoda to odkręcasz kratki maskujące przy lampach i wtedy masz na wierzchu ramkę mocowania lamp i silniczka - powodzenia.
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Vip Vip
    BMW
    @ szynal - masz u mnie browara :D ;)

męczyłem się z tym długo - różne rzeczy przerabiałem - i nie wpadłbym że silniczek jest odpowiedzialny za 4 (!) komunikaty o oświetleniu.

Z tego tytułu że w ubiegłym roku wymieniałem silniczek od lewej lampy, to teraz odłączyłem ten od prawej - no i jeżdżę i na OBC ciągle (póki co) mam "CHECK CONTROL OK"

Teraz pozostaje tylko kupić drugi (mam do nich dostęp ... jakby ktoś nie umiał znaleźć), wymienić i cieszyc się że wszystko działa dobrze (bo przecież nie po to jest tu 6000km kabli by połowa sobie wisiała).

Uprawnienia umieszczania postów