czy węże wodne w silniku M30 powinny być twarde jak kamiń czy powinny dać się ugiąć i czy jest jakiś sposób na sprawdzenie korka od zbiorniczka wyrównawczego
czy węże wodne w silniku M30 powinny być twarde jak kamiń czy powinny dać się ugiąć i czy jest jakiś sposób na sprawdzenie korka od zbiorniczka wyrównawczego
Hehe temat ten przerobiłem dogłębnie . odpowietrzałem średnio co 3 dni auto bo płyn uciekał nieszczelnym przewodem lub chłodnicą (przewód org bmw 300 z groszmi ,chłodnica nowa na allegro prawie 500 i po kłopocie) .Węże miałem po tej operacji gorąće i takie twarde ale lekko dające się ucisnąć . Jeśli są mega twarde to może oznaczać ,że znajduje sie wnich powietrze.. to nie jest za dobre ...dla układu .Korek hmm chodzi o to czy jest szczelny ??? Jeśli tak to poprostu zagrzej go i powoli odkręcaj !!! jeśli po niepełnym obrocie usłyszysz świst uchodzacego powietrza to znaczy jest szczelny bo utworzyło sie podciśnienie . To tyle co mogłem pomóc :D
Siemka z tego co wiem to powinny byc twarde ale chodza rozne teorie na ten temat.A czy cos sie dzieje grzeje ci sie autko. :(
ralfi 730i LAKIERY MIPA WARSZAWA
Ja u siebie tez wymienialem chlodnice choc autko sie nie grzało ale wlasnie płyn przez krusiec na chlodnicy uciekał.
TA KUHELWASSERTEMP, KUHELWASSERSTAND ITD.
autko się nie grzeje temperatura na połowie a na trasie 1 mm przed połową ale węże dają się uginać, po odkręceniu korka słychać charakterystyczny świst płynu nie ubywa i teraz ciekawostka wcześniej węże były bardziej twarde a temperatura była na połowie a w mieście 1 mm za połową czyżby korek od zbiorniczka wyrównawczego szwankował
dzięki za rade
a co do E34 z 87 to tam też jest M30 pod maską :)