Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Poka¿ wyniki od 11 do 19 z 19

W±tek: Problem z silnikiem wszyscy rozk³adaj± rêcê

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    mialem podobny problem nawet pompe wtryskow± mi wyciagali a okaza³o sie zwykloe odpowietrzenie zb paliwa

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2009
    BMW
    bylo e38 735i
    Sk±d
    londyn
    Milem taka sama sytuacje w vw bora tdi arl. Dzialo sie tak przy okolo 100km/h.
    Identyczne objawy jak twoje. Tylko u mnie stalo sie to 4 razy w przeciagu tygodnia (poprostu kierownice w turbinie sie zaczely zapiekac) postaralem sie jezdzic bardziej dynamicznie, przyspieszalem na czwartym piatym biegu do wysokich obrotów i mu przeszlo calkowicie, czyli jak nie przechodzi w tryb awaryjny za kazdym razem to poprostu daj mu w dupe i moze ruszy te lopatki. No chyba ze problem juz jest za daleko to tylko rozebrac czesc turba z kierownicami i wyczyscic. (Tylko walka nie rozkrecaj :)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    accord :)
    Sk±d
    warszawa
    Pojedz na komputer jak spadnie mu moc.
    per aspera ad astra

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    Cytat Zamieszczone przez ariusz
    Pojedz na komputer jak spadnie mu moc.
    By³em i nic ciekawego nie wysz³o :(

Cytat Zamieszczone przez kamiltar
    Milem taka sama sytuacje w vw bora tdi arl. Dzialo sie tak przy okolo 100km/h.
    Identyczne objawy jak twoje. Tylko u mnie stalo sie to 4 razy w przeciagu tygodnia (poprostu kierownice w turbinie sie zaczely zapiekac) postaralem sie jezdzic bardziej dynamicznie, przyspieszalem na czwartym piatym biegu do wysokich obrotów i mu przeszlo calkowicie, czyli jak nie przechodzi w tryb awaryjny za kazdym razem to poprostu daj mu w dupe i moze ruszy te lopatki. No chyba ze problem juz jest za daleko to tylko rozebrac czesc turba z kierownicami i wyczyscic. (Tylko walka nie rozkrecaj :)
    Nic nie daje. Na pocz±tku to te¿ by³o bardzo rzadko ale z czasem coraz czê¶ciej. Zale¿y od temperatury silnika, powietrza (atmosferycznego) wilgotno¶ci powietrza itd.
    Rozbierana by³a, czyszczona i smarowana itd i nic :/

Cytat Zamieszczone przez 190011
    mialem podobny problem nawet pompe wtryskow± mi wyciagali a okaza³o sie zwykloe odpowietrzenie zb paliwa
    Rozszerzysz my¶l? To nie moje auto wiêc nie wiem gdzie co siedzi i co do czego s³u¿y. Gdzie mogê szukaæ problemów z podawaniem ON?
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jul 2008
    BMW
    by³o e32 m60, teraz po¿yczam matiza od ¿ony
    Sk±d
    Kraków
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    To nie moje auto wiêc nie wiem gdzie co siedzi i co do czego s³u¿y. Gdzie mogê szukaæ problemów z podawaniem ON?
    Na pocz±tek wykrêæ korek wlewy paliwa i przytkaj w miarê lekko zwyk³a szmat± (¶cierk±) i je¼dzij ...je¼dzij i obserwuj.
    Je¶li objaw minie to masz winowajcê - odpowietrzenie baku (wytwarza siê podci¶nienie i pompa nie daje rady na wiêkszym obci±¿eniu).

Szkoda ¿e wcze¶niej nie wysz³o - paru znajomych mia³o to juz kiedy¶ na sumieniu :)
    Okres i wyp³ata... jedno i drugie jest co miesi±c, a jak nie ma to znaczy, ¿e kto¶ was zdrowo wyrucha³...

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2009
    BMW
    bylo e38 735i
    Sk±d
    londyn
    Cytat Zamieszczone przez Hubertus7er
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    To nie moje auto wiêc nie wiem gdzie co siedzi i co do czego s³u¿y. Gdzie mogê szukaæ problemów z podawaniem ON?
    Na pocz±tek wykrêæ korek wlewy paliwa i przytkaj w miarê lekko zwyk³a szmat± (¶cierk±) i je¼dzij ...je¼dzij i obserwuj.
    Je¶li objaw minie to masz winowajcê - odpowietrzenie baku (wytwarza siê podci¶nienie i pompa nie daje rady na wiêkszym obci±¿eniu).

Szkoda ¿e wcze¶niej nie wysz³o - paru znajomych mia³o to juz kiedy¶ na sumieniu :)

no ale jak to by byl brak odpowietrzenia to komp by nie przelaczal auta w tryb awaryjny, "myslal" by ze paliwa brakuje?

musi przeladowywac, i stad czujnik przelacza w awaryjny, to musza byc te lopatki turbiny

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Dobra ka¿ê im wywaliæ jeszcze raz turbinê na stó³ niech to porz±dnie rozbior± i wyczyszcz±

W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2009
    BMW
    bylo e38 735i
    Sk±d
    londyn
    i jak ???

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    spokojnie u nas nie jest tak ³atwo :) nasze auta non stop musz± je¼dziæ i nie wiem kiedy on go odstawi

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •