Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: Inspekcja auta przed zakupem przez otomoto

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Sk±d
    POLSKA

Inspekcja auta przed zakupem przez otomoto

Znalaz³em co¶ takiego, co o tym my¶licie?

http://www.otomoto.pl/index.php?sect...sub=inspection

99 z³ to nie maj±tek a mo¿e czasami oszczêdziæ nam czasu, nerwów i wiêkszych kosztów, pytanie tylko czy sprzedaj±cy zgodzi siê na inspekcjê przez zewnêtrzn± firmê?
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Je¶li Ci siê sprzedaj±cy nie zgodzi na oglêdziny przez firmê zewnêtrzn±, to tym bardziej nie masz co siê interesowaæ takim samochodem.

Jak chce sprzedaæ, to musi siê liczyc z oglêdzinami przez kogo¶, a jak ma co¶ do ukrycia - to niech spada.

Takie moje zdanie
    Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Sk±d
    POLSKA
    Otó¿ to, du¿o sprzedaj±cych liczy ¿e skoro kupuj±cy przyjedzie 300 km po auto to musi je kupiæ, dlatego taka inspekcja jest do¶æ dobrym rozwi±zaniem szczególnie jak ktos ma daleko i podejrzewa ze auto moze nie byæ zgodne z zapewnieniami sprzedajacego .
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Vip Vip Awatar Marecki7er
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Sk±d
    Wroc³aw
    Pozostaje jeszcze kwestia jakosci tej inspekcji, niestety nie moge nic o tym powiedziec bo nie znam nikogo kto korzystal z tej uslugi. Ale racja lepiej wydac te 99zl, dostac zdjecia robione nie przez wlasciciela i obiektywna opinie zanim sie wyjedzie te kilkaset km ogladac auto.

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    ORIENT
    Sk±d
    O N A
    Gdybym wiedzial o tym wcze¶niej to bym napewno zamówi³ ...
    bo tam (otomoto) znalaz³em swoje SIEDEM, jecha³em 350 km- ryzykownie z dwoma kumplami, z gotówk± (ponad 40k) w dzieñ gdzie banki by³y pozamykane ;/ wiem g³upio, ale dzieñ wcze¶niej przylecia³em do PL i nie mialem du¿o czasu, a dwie inne gor±ce sztuki czeka³y na drugim koñcu Pl ... nikt ich nie kupi³ do dzi¶, napewno padaki ;] wiêc powtarzam sobie ¿e ryzyko siê op³aci³o - tyle odemnie

99 pln to nie maj±tek- siedzisz w domu i czekasz na inspekcje ( tylko czy to napewno specjali¶ci ... )
    pozdrawiam
    Pewno¶æ na ka¿dym kilometrze ...

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2009
    faktycznie fajna sprawa z t± inspekcja-tyle ze zastanawia mnie jedno-¿yjemy w kraju ³apuwkarskim i tak: przyje¿dza taka firma ogladac autko a pracownik jak pracownik we¼mie od klienta stówke i oko zawsze moze przymkn±æ na to czy tamto w czasie pisania jakiegos raportu-a cz³owiek jest omylny i moze szczegó³ów nie zauwazyc. I co wtedy??? nasza stówka posz³a + jedziemy 300-500km ogladac rarytas a tu niespodzianka :(
    kurcze ja zawsze musze wietrzyc podstep :|

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jul 2008
    BMW
    by³o e32 m60, teraz po¿yczam matiza od ¿ony
    Sk±d
    Kraków
    Dyskusje dyskusjami....

Ale co do inspekcji - nie wiem jak jest teraz, ale jak czas temu sprzedawa³em auto i wystawia³em na otomoto, to by³a opcja do zaznaczenia, czy siê zgadzam na inspekcje.

Wiêc wniosek z tego taki, ¿e je¶li masz przy og³oszeniu mo¿liwo¶æ zamówienia inspekcji
    (nie przy ka¿dym og³oszeniu jest, a przy najmniej dawniej by³o, bo teraz nie mam potrzeby tam lukac intensywnie), to z góry sprzedaj±cy sie na to zgdza.

Z drugiej strony to skoro sprzedaje, to siê musi liczyæ z tym, ¿e potencjalny kupuj±cy we¼mie auto na stacjê diagnostyczn±.

Swoj± droga to w ubieg³ym roku jak by³em u "mojego" diagnosty, to by³ pewien gostek swym autem i na badaniu .... na szrpakach urwa³o mu sworzeñ wahacza
    - i co? diagnosta ma za to zap³aciæ ¿e urawa³ ??? :hah: :hah: :hah:
    Okres i wyp³ata... jedno i drugie jest co miesi±c, a jak nie ma to znaczy, ¿e kto¶ was zdrowo wyrucha³...

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •