Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: problem z automatem m60b30

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Witam wszystkich ponownie! Niestety muszę odświeżyć temat ;/ Po 3 miesiącach stania auta, kompletowania wszystkich części żeby już nic nie trzeba było robić przez dłuższy czas, samochód został złożony ale, dalej NIE JEŹDZI;/

Silnik odpala i chodzi ładnie, wymieniłem krokowy, odme, pompe wody, słizgi rozrządu, mase uszczelek, wszystkie oleje i filtry. Wszystko oczywiście w oryginale. Wymieniłem również skrzynię biegów, na sprawną! A po włożeniu do mojego auta nie działa. Zachowuje się w taki sposób, że wrzuca bieg D ale nie jedzie, włącza się awaryjny. Do tyłu również nie jedzie(a poprzednio jechała).

Proszę Was bardzo o sugestie co może być zepsute, bo to jak widać wina jakiejś pierdoły. Skrzynie wymieniłem wraz z konwerterem, nie wymieniałem komputera. Moje auto jest z 1992r a "nowa" skrzynia z 1993, również z e32(są identyczne).

Powoli nie mam już siły do tego a 3 raz skrzyni nie bede wymieniał.. :(
    :(

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    A olej w skrzyni jest na odpowiednim poziomie ?

BMW
    e32 740iA M62B44
    Tak, świeżo zalany zarówno do konwertera jak i do skrzyni, dextron III. Czy ktoś ma jakieś pomysły? Proszę o odpowiedź bo nie chce żeby auto stało kolejne 3 miesiące w bezruchu;/

BMW
    e32 740iA M62B44
    Komputer od "nowej" skrzyni jest już w drodze jednak nie wiem czy to pomoże. Powinien dojść na dniach.. jakbyście mieli jakies sugestie to proszę o pomoc :)
    Pozdrawiam.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez mrekor
    Witam wszystkich ponownie! Niestety muszę odświeżyć temat ;/ Po 3 miesiącach stania auta, kompletowania wszystkich części żeby już nic nie trzeba było robić przez dłuższy czas, samochód został złożony ale, dalej NIE JEŹDZI;/

Silnik odpala i chodzi ładnie, wymieniłem krokowy, odme, pompe wody, słizgi rozrządu, mase uszczelek, wszystkie oleje i filtry. Wszystko oczywiście w oryginale. Wymieniłem również skrzynię biegów, na sprawną! A po włożeniu do mojego auta nie działa. Zachowuje się w taki sposób, że wrzuca bieg D ale nie jedzie, włącza się awaryjny. Do tyłu również nie jedzie(a poprzednio jechała).

Proszę Was bardzo o sugestie co może być zepsute, bo to jak widać wina jakiejś pierdoły. Skrzynie wymieniłem wraz z konwerterem, nie wymieniałem komputera. Moje auto jest z 1992r a "nowa" skrzynia z 1993, również z e32(są identyczne).

Powoli nie mam już siły do tego a 3 raz skrzyni nie bede wymieniał.. :(
    :(
    A jestes pewien ze skrzynia zostala prawidlowo zamontowana? czy przypadkiem konwenter "nie zeskoczyl"...
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar m.r.77.bmw
    BMW
    E34 520
    A czy na pewno kupiłeś dobrą skrzynię?Też ostatnio robiłem zmianę na inną podobno sprawną i okazało się że jest kaput skrzynia.

BMW
    e32 740iA M62B44
    Cytat Zamieszczone przez BOSS
    A jestes pewien ze skrzynia zostala prawidlowo zamontowana? czy przypadkiem konwenter "nie zeskoczyl"...
    Po czym to poznać? Bo żadnych wycieków oleju nie ma, poziom jest ok, konwerter był sprawdzany kilka razy zanim zostało wszystko przymocowane do silnika i włożone do auta, więc wątpie żeby coś było nie tak.

Cytat Zamieszczone przez m.r.77.bmw
    A czy na pewno kupiłeś dobrą skrzynię?Też ostatnio robiłem zmianę na inną podobno sprawną i okazało się że jest kaput skrzynia.
    Tak skrzynia napewno jest dobra widziałem jak auto na niej jeżdziło.

Na dniach mam mieć komputer od tej skrzyni(czekam na paczke). Zobaczymy może to jest kwestia sterowanika.

BMW
    E34 520
    Zobaczymy może to jest kwestia sterowanika.
    oby ci się poszczęściło,bo na prawdę wątpię że to sterownik.A powiedz czy olej zmieniałeś w tej nowej skrzyni?

BMW
    e32 740iA M62B44
    Pisałem wcześniej.. tak wymieniłem na dextron III.

Dzisiaj zobaczyłem ciekawą rzecz, mianowicie koła kręcą się w przód i w tył kiedy auto jest na podnośniku, niestety jak stoi ruszyć nie chce. Olej był wymieniany zarówno w skrzyni jak i w konwerterze, wlane do całości jest niecałe 9l. Czy jest możliwe że to wina zbyt małej ilości oleju? A może jest go za dużo? :|

Na komputerze wyskakuje zwyczajne getriebeprogramm(z tego co pamiętam niestety niemieckiego nie znam). Jutro będzie nowy komp skrzyni wymienię i zobaczymy..

BMW
    E34 520
    Dzisiaj zobaczyłem ciekawą rzecz, mianowicie koła kręcą się w przód i w tył kiedy auto jest na podnośniku, niestety jak stoi ruszyć nie chce.

Nowy olej ma właściwosci czyszczące i pewnie tak zadziałał jeżeli twierdzisz że widziałeś jak inne auto z tą skrzynią jeżdziło. Pod linkiem: http://www.autojozefow.pl/forum/index.php znajdziesz więcej wiadomości co do twojego problemu :) Jak na moje to skrzynia kaput i tyle,zmiana kompa nic nie da.pozdro

(miałem identyczny przypadek jak twój)

Uprawnienia umieszczania postów