Ja w swoim Xie 4.4 (ten z filmiku) miałem wycięte tylne tłumiki. Następny właściciel pojechał na hamownie i wyszła czysta seria, więc raczej samo wywalenie tłumików nie odjęło mocy, ani też nie dodało.
Ja w swoim Xie 4.4 (ten z filmiku) miałem wycięte tylne tłumiki. Następny właściciel pojechał na hamownie i wyszła czysta seria, więc raczej samo wywalenie tłumików nie odjęło mocy, ani też nie dodało.
było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r
Czyli nic się silnikowi teoretycznie nic się nie stanie, ale drugie pytanie czy na pojedyńczym wydechu, jak to jest w przypadku e32, też będzie taki efekt?
Dzisiaj przerobiliśmy z znajomym wydech zamiast srodkowego x pipe, koncowe rozcięte wstawione rury perforowane obłożone włuknem szklanym i wełną stalową. Efekt końcowy...<bujawobłokach> ;p Jutro wstawie zdjęcia z przeróbki i jak mi sie uda to filmik ;)
Pytanie mam do osób które wywaliły w M60B40 tłumiki końcowe z oryginalnego wydechu, mocno to wpłynęło na komfort? Bo zastanawiam się czy robić te głupie przepustnice i się z tym bawić czy zwyczajnie wyciąć końcowe, pytam ze względu na to że nie chcę tracić komfortu 7 serii :)
Ja proponuje zrobić tak jak u mnie puszki zostawić w oryginale ale wywalić wszystko co jest w srodku
Sebek dawaj filmik :D
Jest BMW E39 530dA Touring 2001r.
Jest BMW E32 730i V8 manual 1992r.
Było BMW E34 525i manual 1991r.
No to prosze o ocene :DD
http://7er.pl/showthread.php/39794-M...602#post469602
A co jesli zamiast rozciąć, pozbędziemy sie zupełnie końcowego wydechu? Robił ktoś tak...?
podejrzewam że bedzie dość głośno